
Hrono ishranu je smislio još 1986. francuski lekar Alain Delabos. Cela ishrana je podređena radu pankreasa i lučenju insulina i kortizola, kao i enzimima koji su potrebni za varenje hrane, a koji se ne luče u svako doba dana isto.
Hrono mafini od prosenog i graham brašna
- 1,5 šolja prosenog brašna
- 1 šolja graham brašna (oba ova brašna su težila zajedno 300 g)
- 1 jaje
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/4 kašičice soli
- 2 kašike lana
- 1 kašika susam
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 filije sira – narendati ga
- 1 šolja vode
Pire od spanaća sa piletinom
Potrebno:
- 1 kg spanaća (ili ukoliko spremate samo za jednu osobu onda manje)
- beli luk
- so
- 1/2 kg pilećih bataka
Priprema:
Očistiti spanać i skuvati ga…malo iscediti, ali ne previše da bi imali sa čim da ga ispasirate! Staviti tako skuvan i ocedjen spanać u blender dodati so, beli luk i malo bibera ili šta već želite i usitnite dok se ne napravi pire. Pileće batake skuvati u posoljenoj i začinjenoj vodi po ukusu…odvojiti od kožice i kosti , jesti sa pireom od spanaća…jako ukusno, brzo i idealan hrono ručak
Užina po hrono ishrani se sastoji od voća, ili sušenog voća i crne čokolade. Radi se o crnoj čokoladi sa najmanje 70% kakaoa. Takođe, možete jesti i kolače napravljene od dozvoljenih namirnica. Užina treba da bude između 16 i 18 sati (prema zimskom računanju vremena) i 17 i 19 sati (prema letnjem računanju vremena)
Oslić sa blitvom
- fileti oslića
- blitva
- dodatak jelima bez pojačivača ukusa
- so
- peršun
- maslinovo ulje
- beli luk limun
Priprema:
U gril tiganj stavite malo maslinovog ulja i zagrejte ga, potom ubacite filet oslića koji ste predhodno posolili i premazali maslinovim uljem. Grilujte ga na srednjoj ka tišoj vatri. Kad dođe vreme da ga okrenete budite veoma pažljivi, prvo lopaticom odvojte ivice od tiganja, a potom pažljivo podvucite lopaticu ispod oslića i okrenite ga.
Istovremeno u šerpicu sipajte vode, dodajte dodatak jelima od povrća i izgnječen čen belog luka. Kad voda provri dodajte blitvu, ovog puta su bili smrznuti briketi, njih tri. U jednu šoljicu izgnječite čen belog luka, dodajte maslinovog ulja, peršunovog lista, malo dodatka od povrća i naceđenog limuna i sve dobro promešajte.
U međuvremenu su gotovi i oslić i blitva. Oslić pažljivo izvadite iz tiganja, blitvu procedite i sve stavite na tanjir. Nakon toga prelijte i oslić i blitvu pripremljenim prelivom i UŽIVAJTE u prelepoj Hrono večeri!