Hrono ishrana, mršavljenje bez dijete

Pin It

Hrono ishranu je smislio još 1986. francuski lekar Alain Delabos. Cela ishrana je podređena radu pankreasa i lučenju insulina i kortizola, kao i enzimima koji su potrebni za varenje hrane, a koji se ne luče u svako doba dana isto.

Osnovno pravilo je da treba jesti na 4 sata (to važi za opšte principe HI, ne za restriktivni period u kome se jede na 5 sati, postoje 3 obroka plus užina, i između njih nema grickanja).

Osnovni principi:
 
Za doručak kod hrono ishrane smete jesti  masti, belančevine i spore šećere. To znači da treba jesti sir, puter, hranu koja sadrži skrob (hleb), proteine ( jaja ili suhomesnato). To znači da je telu potrebna energi ja predstojeći dan. Ne brinite o kalorijama, jer će ih telo potrošiti tokom dana. Kao predlog za doručak nudimo vam:
 

Hrono mafini od prosenog i graham brašna

Potrebno:
  • 1,5 šolja prosenog brašna
  • 1 šolja graham brašna (oba ova brašna su težila zajedno 300 g)
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 kašike lana
  • 1 kašika susam
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 filije sira – narendati ga
  • 1 šolja vode 
Preporuka:   Kako smršati bez gladovanja
 
Ručak u hrono ishrani omogućava da telo dopuni baterije. Prema hrono ishrani treba da odaberete obrok koji je bogat životinjskim proteinima. Predlaže se manje masnoće nego za doručak, ali takođe bi trebalo da obezbedite manje količine šećera i biljnih proteina. Ručak ne treba da bude preveliki. Za vreme ručka ne bi trebalo mešati proteine i ugljene hidrate. Jede se ili jedno ili drugo. Naš predlog za ručak je

 

Pire od spanaća sa piletinom

Potrebno:

  • 1 kg spanaća (ili ukoliko spremate samo za jednu osobu onda manje)
  • beli luk
  • so
  • 1/2 kg pilećih bataka

Priprema:

Očistiti spanać i skuvati ga…malo iscediti, ali ne previše da bi imali sa čim da ga ispasirate! Staviti tako skuvan i ocedjen spanać u blender dodati so, beli luk i malo bibera ili šta već želite i usitnite dok se ne napravi pire. Pileće batake skuvati u posoljenoj i začinjenoj vodi po ukusu…odvojiti od kožice i kosti , jesti sa pireom od spanaća…jako ukusno, brzo i idealan hrono ručak

Preporuka:   4 čudotvorna napitka za topljenje sala sa stomaka

 

Užina po hrono ishrani se sastoji od voća, ili sušenog voća i crne čokolade. Radi se o crnoj čokoladi sa najmanje 70% kakaoa. Takođe, možete jesti i kolače napravljene od dozvoljenih namirnica. Užina treba da bude između 16 i 18 sati (prema zimskom računanju vremena) i 17 i 19 sati (prema letnjem računanju vremena)

Večera je lagana hrana: riba, nemasno meso i malo povrća. Uveče se ne unose šećeri, masnoće i skrob, što znači da uveče nema testa. Za večeru predlažemo po hrono ishrani:

 

Oslić sa blitvom

 
Potrebne namirnice:
  • fileti oslića
  • blitva
  • dodatak jelima bez pojačivača ukusa
  • so
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • beli luk limun 

Priprema:

U gril tiganj stavite malo maslinovog ulja i zagrejte ga, potom ubacite filet oslića koji ste predhodno posolili i premazali maslinovim uljem. Grilujte ga na srednjoj ka tišoj vatri. Kad dođe vreme da ga okrenete budite veoma pažljivi, prvo lopaticom odvojte ivice od tiganja, a potom pažljivo podvucite lopaticu ispod oslića i okrenite ga.
Istovremeno u šerpicu sipajte vode, dodajte dodatak jelima od povrća i izgnječen čen belog luka. Kad voda provri dodajte blitvu, ovog puta su bili smrznuti briketi, njih tri.  U jednu šoljicu izgnječite čen belog luka, dodajte maslinovog ulja, peršunovog lista, malo dodatka od povrća i naceđenog limuna i sve dobro promešajte.
U međuvremenu su gotovi i oslić i blitva. Oslić pažljivo izvadite iz tiganja, blitvu procedite i sve stavite na tanjir. Nakon toga prelijte i oslić i blitvu pripremljenim prelivom i UŽIVAJTE u prelepoj Hrono večeri!

Preporuka:   Kako se rešiti prazničnog stomačića
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker