Kako napraviti domaći fondan

Pin It

Volite da jedete i pravite torte? Ukoliko je odgovor potvrdan, evo recepta za pravljenje domaćeg fondana. Kod pravljenja domaćeg fondana trebamo obratiti pažnju na sastojke jer oni moraju biti tačni i sveži a upustva se moramo strogo pridržavati.

Potrebno je:

  • 1 kesica želatina u prahu
  • 50 ml hladne vode (za želatin)
  • 20 ml vode (za fruktozu)
  • 100 gr fruktoze ili dekstroze (voćni šećer)
  • 1 velika kašika glicerina (nabavite kod Eurowilta))
  • 900 gr šećera u prahu

Najpre želatin prelijemo sa 50 ml hladne vode, šećer stavimo da se zagreje i dodamo mu 20 ml vode, zagrevamo do ključanja. Kad proključa ostavimo da vri  tridesetak sekundi uz neprestano mešanje. Sklonimo sa vatre, dodamo želatin, glicerin, i postepeno dodajemo šećer u prahu. Da bi domaći fondan uspeo i da se ne bi lepio potrebno je da se dugo mesi a da se šećer u prahu dodaje postepeno. Isto tako trebalo bi da se napravi pola sata pre upotrebe. Ukolko želimo da je fondan u boji možemo mu dodati gel boje ili obične boje u prahu koje predhodno rastvorimo u nekoliko kapi vode ili alkohola.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker