
Preporuka za ručak da napravite – pripremite, krompir punjen ćevapima, tj. mlevenim mesom.
Potrebni sastojci:
– 10 kom ćevapa,
– 10 kom krompirića velicine ćevapa ili malo većih,
– po ukusu vegete,
– po ukusu bibera,
– 1 kom vrhnja za kuhanje
– ulje
Priprema:
1 Krompire oguliti, oprati i izbušiti mu sredinu koliki je ćevap. Npr. ja to radim spravicom za tufahije. Krompir povegetiti i pouljiti.
2 Pripremiti smesu za ćevape. Nek se odmrznu ako su u zamrzivacu, a ako imate sveže još bolje.
3 Pa u sredinu koja je udubljena stavljati po ćevap. Ređati u tepsiju. Pouljiti, povegetiti i pobiberiti.
4 Peći na najjačoj temperaturi oko 40min.
5 Pred kraj pećenja zaliti sa malo ulja i sipati malo vegetu preko. Po želji, možete zaliti i paradajz sosom, kako volite.
A ako vam je tako lepše, možete sitno iseckati i beli luk i sa njim preliti krompiriće.
Prijatno.