Kućni test za kandidu uz pomoć čaše vode

Pin It

Test sa pljuvačkom za kandidu se može izvesti kući, a pokazatelj je ozbiljne sumnje da u organizmu postoji prevelika količina gljivice kandide. Njime se određuje – ovo je test za nivo kandide u organizmu. Ukoliko se otkrije da postoji gljivica kandida u organizmu, trebalo bi odmah otići lekaru.

Vreme u koje se radi ovaj test je čim se ujutru probudite. Ovaj test je patentirao državni Centar za ispitivanje infekcije kandidom sa sedištem u Floridi.

Evo postupka merenja kandide u organizmu:

  • pre nego što uveče legnete napunite čašu vode i stavite je pored vas,
  • ujutru čim se probudite pljunite u čašu, ali nemojte skupljati pljuvačku, već odmah po otvaranju oka ono što se nalazi u ustima ispljunuti,
  • ostaviti čašu oko 15 minuta i posmatrati je šta se u njoj dešava, a zatim je uzeti i pogledati ka izvoru svetlosti kroz čašu.

Ako u čaši vidite svoju pljuvačku kako pliva na površini vode, onda je sve u redu, sigurno nemate kandidu.

Međutim, ako vidite da se voda zamutila, u čaši se razvlače niti od pljuvačke od vrha ka dnu, ili je pljuvačka cela potonula sa tragovima niti, to je znak da u organizmu imate gljivicu kandidu i trebalo bi da uskoro posetite lekara kako bi otpočeli sa lečenjem.

Niti u čaši mogu da podsećaju na vlasi kose, zatim na noge pauka, pa i na meduzu. Drugi znak je veoma izraženo zamućena pljuvačka koja u vremenu od samo par minuta potone na dno čaše ili mutne mrljice na sredini čaše koje lagano tonu ili se skupljaju ispod pljuvačke na površini vode.

Kućni test za određivanje kandide u organizmu

To što se vidi u čaši su kolonije gljivica koje se međusobno povezuju u niti.

Simptomi kandide
Simptomi prekomerne koncentracije gljivice kandide u organizmu su: stalne gljivične infekcije sa simptomima svrabeži, peckanja i pojačanog iscedka, probavni simptomi, npr. sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, dijareja, grčevi, konstipacija i žgaravica, kijanje, alergija, začepljenje nosa, hronično curenje iz nosne šupljine. Pored navedenog, to su još učečestali kašalj, bol u grlu, alergija na hranu, prehlada, astma, hroničan umor, simptomi kod nervnog sistema kao npr. anksioznost, iritabilnost, depresija, slaba koncentracija i slabo pamćenje i problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi praćeni svrabom. 

Uzroci kandide
Povećanoj koncentraciji kandide u organizmu pogoduje: lečenje sa antibioticima, oslabljeni imunološki sistem organizma, upotreba kontraceptivnih pilula ili hormonske terapije, ishrana koja obiluje rafiniranim šećerom, trudnoća i bolest dijabetesa.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker