Najbrža šampita, recept sa slikom

Pin It
Šampita od 10 jaja

Veoma ukusna poslastica koja se sprema veoma brzo. Svako od nas je makar jednom probao šampitu, i velika je verovatnoća da nam se svima svidelo. Evo recepta kako napraviti šampitu od 10 jaja. Šampita se pravi od jaja i od patišpanja…

Šampita – sastojci i način pripreme šampite

Patišpanj kora: 
  • 10 žumanaca ,
  • 3 kašike brašna,
  • 2 kašike ulja,
  • 2 kašike mleka,
  • prašak za pecivo,
  • džem po izboru,
  • umutiti sastojke,
  • i peći na 250 stepeni oko 10 min.

Ceo postupak pripreme: 10 belanaca umutiti , skuvati šerbet od 500g šećera i 3 šoljice vode i vreli šerbet (mora biti gusto, slično kao med) sasuti u belanca pa sve dobro mutiti oko 15 min (manje ili više, dok se ne napravi bela penušasta masa). 
Istrezti na hladnu koru i oblikovati. Na koru namazati džem. Preko džema dodati umućenu masu od belanaca i šerbeta.
 
Šampitu rezati na kocke, ukrasiti po želji i služiti.
Preporuka:   Recept za čokoladne mafine
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker