Pileći bupci – Pileći želudac – recept sa slikom

Pin It
Priprema bubaca - pileci bupci

Recept za spremanje pilećih bubaca – specijalitet od pilećeg želudca. Pileći bupci su nakon primene ovog recepta sočni i ukusni, pravi specijalitet. Bubci se kupuju u bilo kojoj mesari, veletrgovini ili prodavnici gde se može kupiti pileće meso. Ima ih dosta u kilogramu a nisu skupi.

Pileći bubac – Potrebni sastojci za pripremanje:

  • pileći bupci (od 500g do 1kg, ili koliko imate),
  • 2-3 glavice crnog luka,
  • 2-3 čeona belog luka,
  • malo bibera (po ukusu),
  • malo začina c ili vegete (po ukusu),
  • malo ulja (ili masti,  ukusniji je),
  • 1-2 lovorova lista.

 

Pileći bupci recept

Pileći bupci

Crni i beli luk

Način pripreme pilećih bubaca – pilećeg želudca:

  1. Isprati bupce od krvi, ukoliko se zadržala.
  2. U tiganj sipati malo ulja i čašu vode, pa dodati bupce. Dinstati ih, sa poklopljenim tiganjom dok voda ne ispari.Povremeno mešati kako se nebi uhvatilo i zagorelo.
  3. Za to vreme, dok se bupci dinstaju, očistiti i iseckati crni i beli luk.
  4. Kada dinstanje bude pri kraju, dakle kada ostane malo vode, još se vidi isparavanje, u tiganj dodati iseckani crni i beli luk, dodati lovorov list, biber i začin c ili vegetu, po ukusu. I sada povremeno mešati.
  5. Kada je sva voda isparila a luk počne da žuti, dinstanje i pečenje je završeno.
Preporuka:   Najbolje namirnice koje štite od virusa!

Crni i beli luk usitnjen

Dinstanje bubaca

Pileci bupci spremanje

Pileći bupci su najukusniji do ksu vrući. Služiti ih uz kuvani krompir ili krompir pire. Ukus se pojačava ukoliko uz bupce imate i domaći beli sir, zajedno sa nekom sezonskom salatom.

Priprema bubaca - pileci bupci

Prijatno… i … upište u komentaru kakvi su vam ispali dinstani bupci

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker