
Dezert koji svi obožavamo, a nikada ili retko kada se usudjujemo da probamo da ga napravimo. Na prvi pogled komplikovane, princes krofne, su definitvno većini ljudi omiljeni domaći kolač. Saznajte recept koji će vas uveriti da se princes krofne spremaju lako i brzo. Potrebno je malo sastojaka kojih ima u svakoj kuhinji, spremaju se bez muke, u njemu uživaju od najmlađeg do najstarijeg ukućanina!Potrebni sastojci za krofnasti deo:
- 4 jaja
- 150 g brašna,
- jedna kašika šećera,
- pola margarina,
- 250 ml vode.
Način pripreme princes krofnica: Vodu i šećer pomešati, dodati margarin, i na vatri kuvati dok se ne istopi (nekoliko minuta). Kada se sve istopi na vatri, sjedinimo i dodajemo brašno postepeno, mešamo i kada se ukuva skolonimo sa vatre.Hladnom testu dodajemo 4 jaja koja smo umutili 15 sekundi. Od dobijenog testa na pleh sa špricem stavljamo princes krofne koje mogu da budu veće ili manje po želji.
Princes krofne pečemo 45 minuta na 180 stepeni.
Za fil je potrebno:
- 3 pudinga od vanile,
- 750 ml mleka,
- 250 g šećera,
- pola margarina.
Postupak pripreme fila za princes krofnice: Odvojimo malo mleka i pomešamo sa pudingom, preostalo mleko kuvamo sa šećerom dok ne počne da vri. Kada mleko počne da ključa postepeno dodajemo puding i kuvamo ga neprestano mešajući. Kada se potpuno ohladi dodajemo pola margarina i mikserom umutimo.
Princes krofne filujemo i na kraju ih prelivamo čokoladom ili prah šećerom po želji.