Recept za čokoladne mafine

Pin It
Čoko mafini

Pustite mašti na volju i dekorišite mafine Uskršnjim motivima! Napunite špric zelenim šlagom i formirajte oblik trave, a odozgo ukrasite različitim šećernim ukrasima. Možete staviti čak i male medenjake u obliku jaja. Ako ste raspoloženi i imate vremena za zahtevnije dekoracije, pozabavite se pravljenjem prave, jestive korpice sa jajima!

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U kalupe za mafine stavite papirne korpice u boji po želji. U blenderu usitnite 100 g čokolade, a u velikoj posudi pomešajte  200 g brašna, 200 g šećera, 2 kašičice praška za pecivo, 6 kašika kakaa, 150 ml ulja, 100 ml pavlake, 2 jaja, kašičicu ekstrakta vanile i 100 ml vode.

Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku masu. Masi zatim postepeno dodajte 100 g čokolade i promešajte. Smesu rasporedite u kalupe i pecite uzagrejanoj rerni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.

Preporuka:   Tajna Sarajevskog ćevapa - Recept za ORIGINALAN Sarajevski ćevap

 

Zapamtite, Uskrs je praznik mirenja, praštanja i sreće, zato priredite lepo iznenađenje dragim osobama! I naravno, kucajte se!

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker