Recept za domaći Mančmelou koji je bolji od originala!

Pin It
Domaći mančmelou

DOMAĆI MANČMELOU U TREN OKA BOLJI OD ORGINALA – RECEPT! Prelepa i ukusna poslastica iz naše kuhinje. Zašto davati puno para na kupovnu ako i same možemo napraviti domaći menčmelou?!

Potrebni sastojci:
Za biskvit:
6 žumanaca,
10 ravnih kašika šećera,
6 punih kašika brašna,
3 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
pola praška za pecivo,
200 ml mleka,
100 ml ulja.

Za fil:
20 kašika šećera (10+10),
6 belanaca,
1 vanilin šećer,
4 kašike hladne vode.

Za glazuru:
150 g čokolade,
5 kašika ulja,
5 kašika vode.

Domaći mančmelou

Priprema:

Korak 1: Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje i mikserom sve lijepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umešajte ga. Brašno i kakao dodajte u smesu sa jajima, pa umešajte varjačom (ne mikserom).

Preporuka:   Recept za domaći Euro krem - kako ga napraviti?

Korak 2: Smesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. Znaćete da su belanca gotova kada prevrnete vanglu, a smesa stoji. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.

Korak 3: U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj. da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u belnaca sve vreme muteći.

Preporuka:   Sok za sprečavanje prolećne alergije

Korak 4: Smesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minuta u rernu koju ste smanjile na 120 stepeni C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte Mančmelou i odmah ga isecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne.

Poslije par sati navalite na kolač!

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker