
Evo predloga kako da napravite ukusne medenjake za Uskršnju trpezu. Pored obojenih uskršnjih jaja, da bi se zasladili možete pripremiti po ovom starom receptu uskršnje medenjake u obliku kom zamislite.
Sastojci: 250 g šećera, 2 kašike meda, 2 žumanceta, jaje, 250 g brašna, kesica cimeta i malo sode bikarbone.
Priprema: Umutite šećer, med, dva žumanceta i celo jaje. Dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Dobro zamesite i od testa razvaljajte koru debljine pola centimetra. Pecite u rerni dok ne porumene.
Kad ste zamesili testo, odlučite kakvog će oblika biti medenjaci i kako ćete ih ukrasiti. Možete se opredeliti za tradicionalne simbole Uskrsa, poput jaja i zečeva, kao i ptičica, koje uvek neodoljivo izgledaju.
Ako ste pomislili da je komplikovano ovako dekorisati kolače, varate se! Izmešajte šećer u prahu i vodu, da bude gusto taman toliko da može da se nanosi špricem, obojite prehrambenom bojom po želji i pustite da vas kreativnost povede!
Ako ste ljubitelj čokolade, medenjake možete preliti ovom neodoljivom namirnicom,ostaviti da se stegne, a onda našarati kao Uskršnje jaje!
Sa druge strane, ako ste ljubitelj mafina, imamo sjajnu ideju za vas! Napravite ih uobičajeno i nimalo komplikovano, ali ih ukrasite tako da budu oličenje praznika!