Stari recept za medenjake sa medom

Pin It
Medenjaci

Evo predloga kako da napravite ukusne medenjake za Uskršnju trpezu. Pored obojenih uskršnjih jaja, da bi se zasladili možete pripremiti po ovom starom receptu uskršnje medenjake u obliku kom zamislite.

Sastojci: 250 g šećera, 2 kašike meda, 2 žumanceta, jaje, 250 g brašna, kesica cimeta i malo sode bikarbone.

Priprema: Umutite šećer, med, dva žumanceta i celo jaje. Dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Dobro zamesite i od testa razvaljajte koru debljine pola centimetra. Pecite u rerni dok ne porumene.

Kad ste zamesili testo, odlučite kakvog će oblika biti medenjaci i kako ćete ih ukrasiti. Možete se opredeliti za tradicionalne simbole Uskrsa, poput jaja i zečeva, kao i ptičica, koje uvek neodoljivo izgledaju.

Ako ste pomislili da je komplikovano ovako dekorisati kolače, varate se! Izmešajte šećer u prahu i vodu, da bude gusto taman toliko da može da se nanosi špricem, obojite prehrambenom bojom po želji i pustite da vas kreativnost povede!

medenjaci recept

Ako ste ljubitelj čokolade, medenjake možete preliti ovom neodoljivom namirnicom,ostaviti da se stegne, a onda našarati kao Uskršnje jaje!

Sa druge strane, ako ste ljubitelj mafina, imamo sjajnu ideju za vas! Napravite ih uobičajeno i nimalo komplikovano, ali ih ukrasite tako da budu oličenje praznika!

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker