Tajna Sarajevskog ćevapa – Recept za ORIGINALAN Sarajevski ćevap

Pin It

Najiskusnije roštiljdžije kažu da pravljenje ćevapa nije teško, da je neophodno samo dobro meso, treba znati način pripreme ćevapa i da smesa dovoljno odstoji. Za Sarajevski ćevap, Pazarski ćevap ili Prizrenski ćevap tajni sastojak je u vrsti mesa i u njegovom stojanju.

 

Recept za smesu za ćevape

Sarajevski ćevap ili Prizrenski ćevap ili Pazarski ćevap, svi imaju istu sadržinu i istu metodologiju pripreme.

Prvo, potrebno je kupiti dobro – sveže meso, mora se ispoštovati način pripreme i treba sačekati da smesa dovoljno odstoji.

Original sarajevski cevap recept

Potrebni sastojci za prave Sarajevske ćevape:

  • 1,5 kg mlevene junetine,
  • 0,5 kg jagnjetine,
  • 4-5 češnja belog luka,
  • 2% od ukupne količine mesa, soli,
  • 2 kašičice sode bikarbone.
Preporuka:   Domaći sok za sprečavanje prolećne alergije

Sarajevski cevap recept

Način pripreme Sarajevskog ćevapa

Svo meso, junetinu i jagnjetinu, isečite na kockice i  dobro posolite i promešajte. Zatim se to meso, iseckano, prelije sa otprilike 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu ponovo po prelivanju treba izmešati i ostaviti preko noći u frižideru da odstoji (u toj salamuri, meso i voda).

Sutradan smesu treba samleti u mašini za meso dva puta, ostaviti da odstoji par sati na dnevnoj temberaturi da se dodatno pomešaju mirisi i ukusi, a zatim staviti u frižider. Pre nego što se počne sa oblikovanjem ćevapa zadnji korak za pravljenje smese je dodavanje 2 kašičice sobe bikarbone i mešanje sadržine.

Želimo vam prijatan ručak i uživanje u ukusnim ćevapima!

Preporuka:   Tuna salata - salata od tunjevine - recept

Vratite nam se pošto ručate i odmorite i prenesite nam utiske o ovom receptu. Mi smo ga probali i oduševili se.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker