Ad:

7 super zdravih namirnica koje nisu skupe

Pin It

Iako znamo koliko je zdrava hrana važna za naše zdravlje sve više smo u situaciji da nemamo dovoljno para da bi je često koristili. Zdrave namernice ne moraju uvek da budu i skupe namernice.Pogledajte koje namernice sadrže hranljive i veoma zdrave materije a lako ih je nabaviti i nisu previše skupe tako a ih može priuštiti svako od nas.

1. Pasulj

Jedna porcija pasulja sadrži 7 grama vlakana, četvrtinu preporučene dnevne doze i 7 grama proteina pa je odličan za probavu.

2. Jaja

Jaja su izvor  visoko-kvalitetnih proteina. Jaja sadrže i antioksidant lutein i zeaksantin, koji su dobri za vid. Lako ih je nabaviti i priuštiti ali sa njima ne treba preterivati tvrde nutricionisti.
3. Banana
 
Samo jedna banana dnevno zadovoljava celodnevne potrebe za voćem, sadrže kalijum dragocen za srce, odličan je izvor potasijuma, vlakana i vitamina C i B6.

 
4. Krompir
 
Namirnica koja se, na sreću, najčešće konzumira u domaćinstvima. Ovo povrće je, takođe, dobar izvor vlakana, potasijuma i vitamina C. Najbolje je da ga konzumirate obarenog.
 
5. Jogurt
 
Donosi kalcijum i proteine. Uzimajte ga u litrama da ne pravite mnogo smeća sa plastičnim čašama i da uštedite. Uz to, možete ga koristiti u raznim kombinacijama sa voćem. Lakše se vari od mleka pa ga i možete konzumirati u velikim količinama
 
6. Testenine i riža
 
Ako ih konzumirate u odredjeni deo dana, odosno za ručak i doručak jako su hranjive i zdrave.
 
 
Preporuka:   Kako se rešiti prazničnog stomačića
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker