Ad:

Domaći sirup za kašalj. Kako se priprema sirup protiv kašlja.

Pin It
Domaći sirup od lovorovog lista

Sezona gripa je uveliko počela što smo se i uverili na sopstvenoj koži. Uporni kašalj je jedna od posledica gripa, virusa i prehlada a može trajati i po nekoliko nedelja. Sirup protiv kašlja koji se prodaje u apoteci je na bazi biljaka ali retko koji od njih će nam zaista umiriti uporni kašalj. Ovaj sirup za kašalj se pravi od kuhinjskih namirnica, a dobar je jer je opstao generacijama, recept se prenosi sa kolena na koleno.Nudimo vam jednostavan recept za sirup koji će sigurno umiriti kašalj i olakšati disanje.

Za sirup za kašalj će vam biti potrebno:

  • 10 lovorovih listova,
  • 1 limun,
  • 250 ml vode.
  • 10 kašike šećera.
Preporuka:   Kako napraviti američke palačinke

Sirup-za-kasalj-sastojci

Način propreme sirupa protiv kašlja:

Vodu stavimo da provri, pa dodamo lovorov list i ostavimo na vatru da vri deset minuta. Nakon toga iz vode izvadimo lovorov list a dodamo šećer i iscedjeni limun i ostavimo da se ukuva desetak minuta. Pripremljeni sirup stavljamo u staklenu teglu i koristimo ga tri puta dnevno po jednu kafenu kašičicu. Sirup čuvamo u frižideru, ne duže od nedelju dana.

Sirup za kasalj sa lovorovim listom

Sirup protiv kašlja priprema

Ovaj sirup za kašalj se može upotrebljavati, i pošeljno je upotrebljavati ga u preventivne svrhe, pre nego što se kašalj dobije. Ukoliko ste već počeli da kašljete, želim vam brz oporavak od kašlja i ostalih simptoma.

Domaći sirup za kašalj

Javite se komentarom, da li je i vama delovalo i smirilo kašalj.

Preporuka:   Pileći bupci - Pileći želudac - recept sa slikom

 

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker