Ad:

Evo za šta se sve može koristiti pasta za zube

Pin It
Pasta za zube

Pasta za zube služi da se njom peru zubi. Međutim, sa pastom za zube možete učiniti još mnogo korisnih stvari.

Pastu za zube možemo nazvati pravim multipraktikom. Osim što nam služi da održavamo higijenu usta, pastu za zube možemo koristiti da poliramo drago kamenje ali i da  popunimo rupu u zidu.

Skinite ogrebotine sa patika

Obuli ste nove patike i odmah ste ih negde zagrebali. Probajte da ogrebotinu „popravite“ pastom za zube. Tačkica paste bi trebalo da učini čuda, a po potrebi uzmite i malo više.

Uklonite fleke od bojica sa zidova

Imate malo dete u kući koje mnogo voli da crta bojicama po zidu, ništa za to. Namažite pastu za zube preko „umetničkog dela“ blago istrljajte i obrišite vlažnom krpom.

Preporuka:   Uskršnji zeka - dekoracija, pravljenje malih zečića

Popunite rupu u zidu

Pasta za zube može dobro da vam posluži u slučaju da se ogulili malo maltera sa zida. Umesto glet mase, možete u rupu ubaciti malo paste za zube. Naravno, ovo nije trajno rešenje, ali za prvu pomoć može da posluži.

Pomaže onima koji imaju problematičnu kožu

Gotovo da nema tinejdžera koji nije otišao na spavanje a da nije na bubuljicu stavio pastu za zube a potom ujutru kukao kako „nema efekta“. Sve što treba da uradite jeste da u pastu za zube dodate izdrobljeni aspirin i bubuljice bi trebalo da nestanu.

Izbeljuje nokte

Paste za izbeljivanje zuba takođe vam mogu biti od pomoći da izbelite svoje nokte. Koristite staru četkicu da istrljate površinu nokta, a potom operite ruke i nokte umočite u sok od limuna.

Preporuka:   Kako proveriti da li su jaja sveža?

Polira drago kamenje i srebro

Pasta za zube može poslužiti i kao polir pasta za drago kamenje i srebro. Srebrni nakit može imati vrlo brzo stari sjaj. Srebrni nakit dobro istrljajte pastom a potom temeljno isperito. Ukoliko polirate drago kamenje, budite izuzetno pažljivi i obavezno koristite izuzetno mekanu četkicu.

Oribajte kupatilo

Kupatilo može da blista i ukoliko ne koristite preskupe hemijske preparate. Sve što vam treba jeste malo paste, to „malo“ ionako uvek bacite kada je tuba pri kraju.

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako pravilno i najbrže opeglati stvari?

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker