Ad:

Hrana za uvećavanje grudi. Jedite ove namirnice da bi vam porasle grudi!

Pin It
Uvećavanje grudi hranom

Postoje neke namirnice i lekovito bilje koji su poznati po uticaju na mlečne žlezde. Oni pomažu prirodno i bezbedno uvećanje grudi zahvaljujući bogatoj sadržini fitoestrogena. Neke od najpoznatijih namirnica su:

Soja

Najbogatija izoflavonima, koji su najmoćniji fitoestrogeni, je soja. Sojini izoflavoni deluju selektivno regulišući nivoe estrogena. Na taj način oni ili podstiču ili potiskuju sintezu estrogena u krvi zavisno od njihove momentalne količine u organizmu. Izuzetan plus sojinih izoflavona jeste da je njihovo delovanje potpuno identično sa delovanjem estrogena u ženskom organizmu i to da ne izazivaju neželjene efekte (za razliku od, recimo, sintetičkih estrogena koji se koriste u terapijama kod kojih se hormoni zamenjuju). S obzirom na sve to izoflavoni soje ne podstiču hiperplaziju. U medicini izoflavoni soje koriste se kao sredstvo koje smanjuje arterijalni pritisak, jača kardiovaskularni i živčani sistem, potiskuje „vruće talase” u periodu menopauze.

Preporuka:   Piling i maska za negu kože iz naše kuhinje

Divlji jam ili meksički slatki krompir
Divlji jam ili meksički slatki krompir poznat je kao biljka žena. Njegovu biološku aktivnost uzrokuje visoka sadržina diosgenina – fitohormona koji kontroliše odnos progesteron–estrogen kod žena. Na taj način pomaže održavanje hormonalne ravnoteže u organizmu i doprinosi uklanjanju predmenstrualnog sindroma menopauze. Divlji jam uveliko je poznat po svom efektu širenja tkiva u ženskim grudima čime dolazi do njihovog povećanja i stezanja na prirodan način. Drugi pozitivni efekti su poboljšano raspoloženje, bubrenje usana (usled uticaja estrogena) i čišćenje kože od pega i drugih mana.

Uvećavanje grudi hranom

Hmelj
Dokazano je da je ekstrakt cvetova (šišarki) hmelja bogat izvor fitoestrogena i ima estrogensko delovanje na organizam. Fitoestrogeni hmelja poboljšavaju hormonalnu ravnotežu kod žena i jačaju njihov libido. Povoljno utiču i na kožu tela. Ekstrakt hmelja poseduje aktivno termoregulaciono delovanje. Primenjuje se kod živčanog uzbuđenja, nesanice, polnog uzbuđenja, klimakteričkih živčanih tegoba.
Naučna istraživanja koja su sprovedena na univerzitetu u Oregonu utvrdila su da hmelj sadrži visoke doze prirodnog antioksidansa ksantohumola koji ne samo što usporava starenje, nego blokira prekomernu aktivnost hormona testosteron i estrogen, a time štiti od razvoja raka dojke, jajnika i debelog creva.

Preporuka:   Kako nastaje i kako se rešiti neprijatnog mirisa vagine

Zvezdasti anis
Zvezdasti anis sadrži fitoestrogene koji pomažu normalan razvoj i funkcionisanje jajnika. Pomaže ravnotežu žlezda unutrašnje sekrecije i razmenu materija u organizmu. Doprinosi regulisanju mesečnog ciklusa i obezbeđuje blagovremenu ovulaciju. Ublažuje neugodne tegobe klimaksa. Zvezdasti anis podstiče sekreciju gastrointestinalnog sistema, pluća i mlečnih žlezda.

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker