Ad:

Kako da čarape budu bele kao sneg! Trik za izbeljivanje čarapa.

Pin It

Samo nove bele čarape su zaista bele. Ovim trikom ćete od delih nošenih čarapa da napravite kristalno sneg bele čarape.

Trik se sastoji u tome da bele čarape pre pranja bi trebalo potopiti u rastvor 3% hidrogena i tople vode (da bi vam bilo lakše odnos je 2 supene kašike hidrogena na 1l vode). Treba potopiti čarape u ovaj rastvor na jedan do dva sata. Zatim ih treba dobro isprati u vodi i zatim staviti u mašinu na pranje veša (ili oprati ručno). Sve čarape se u veš mašini najbolje peru na programu za pranje pamuka na temperaturi od oko 40 do60 stepeni.

I još, sledeća preporuka…

Preporuka:   Koje namirnice jačaju imunitet? Saznajte ovde!

Limun – tradicionalno provereno sredstvo za pranje belih čarapa. Sok od limuna se koristi za skidanje fleka, sa svih tkanina svetlih boja, pa i sa belih čarapa. Limun – limunov sok deluje kao izbeljivač, koji ustvari omogućava da tkanina ima prvobitnu belinu, kao kada je proizvedena i kupljena.

Postupak pranja limunom je da čarape ili tkaninu potopite u toplu vodu, ali ne vrelu, u koju ćete onda dodati sok od jedne polovine ili celog limuna. Zatim ostaviti da limun deluje, oko sat vremena. Kraj će biti kada tkaninu ili čarape operete ručno ili mašinski.

Ukoliko su čarape (svetlija tkanina) jako zaprljane, tada nacedite limun direktno na prljavo mesto – fleku i dobro istrljati. Potom ostavite da odstoji i oprati ručno ili mašinski (kada i sav drugi veš).

Preporuka:   Prirodne boje - Bojenje jaja na prirodan način

Pa se javite da li je ovaj savet zaista koristan…

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker