Ad:

Kako da pravilno očistim lice

Pin It
Čišćenje lica je najednostavniji način nege lica. Ipak mnoge žene prave velike grške koristeći jake preparate kojim uglavnom samo nanonse veliki štetu. Koričćenjem jakih pilinga, sapuna za umivanje, naša koža se isušuje i treba joj mnogo vremena da povrati svoj prirodni ph.

Evo nekoliko saveta kako da pravilno očistimo naše lice.

 Redovna nega

Podrazumeva redovno umivaje, ujutru i uveče a po potrebi i u toku dana. Kada čistite lice, glavno i osnovno čemu treba da se posvetite, jeste da čišćenje obavljate temeljno i detaljno, i to tako da dubinski očistimo pore i iz njih ukloniti sve tragove nečistoće, masnoće i odumrlih ćelija kože. Sva nečistoća, masnoća i odumrle ćelije kože, koje se nakupe u porama, izazivaju zapušenost pora, a to rezultira promenama u vidu mitisera, bubuljica i drugih tome sličnih nepravilnosti na koži.

Preporuka:   Maska za lice sa aspirinom i medom

Jutarnja nega

Ujutru je dovoljno da lice umijemo blagim glicerinskim sapunom, dobro sperite i lice osušite peskirom ali ne eko čti trljate već blago tapkajući.

Večernja nega

Kako bi pravilno očistili lice uveče, čišćenju lica bi trebalo da pristupite nešto detaljnije u odnosu na jutarnje čišćenje,  sa lica je potrebno ukloniti i ostatke šminke i tragove nečistoće koja se na licu nakupila tokom dana. Iz tog razloga, večernje čišćenje počnite tonikom za uklanjanje šminke, koji ćete naneti na vateni tufer. Kada uz pomoć tonika za uklanjanje šminke i vatenog tufera uklonite ostatke šminke sa lica, lice najpre umijte što toplijom vodom, a potom na njega utrljajte dobro i detaljno preparat za čišćenje lica i isperite ga što većom količinom tople vode.

Preporuka:   Evo kako se ZAUVEK rešiti mitisera

Nedeljno čišćenje

Jenom nedeljno, lice tretirajte pilingom ili maskom za detaljno i dubinsko uklanjanje nečistoća sa lica. Ukoliko se odlučite za piling, nakon upotrebe dobro ga isperite, a ukoliko se odlučite za masku, pre ispiranja, ostavite je da na licu odstoji dok se ne osuši, odnosno desetak minuta.

Evo kako dok kuće možete napraviti masku za lice koja se upotrebljava jednom nedeljno:

Maska za lice od ovsene kaše

 Pomešajte 1/2 šolje vruće – ne ključale – vode i 1/3 šolje ovsene kaše. Posle par minuta kada se pahuljice natope vodom, dodajte 2 kašike malo masnog jogurta, 2 kašike meda i jedno belance. Nanesite tanak sloj te mase na lice i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Zatim isperite toplom vodom.

Preporuka:   Uklanjanje podočnjaka - recepti za brzo uklanjanje podočnjaka!

20150127_125919

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker