Ad:

Kako da provedete kvalitetno vreme sa vašom ćerkom

Pin It

Današnji ubrzani način života često nam ne ostavlja dovoljno vremena za kvalitetno druženje sa našom decom. Ako želimo da naša ćerka bude i naša najbolja prijateljica na tom odnosu moramo stalno radite a vreme koje provodimo zajedno mora biti kvalitetno i nezaboravno. Evo nekoliko predloga koji mogu da poboljšaju odnos sa vašom ćerkom.1. Šetnja u prirodi

Iskoristite šetnju za razgovore o važnim stvarima, jedan na jedan. Šetnja opušta, vazduh puni pluća, isključite telefone i uživajte. Ako imate i kucu koju treba prošetati to je odličan razlog više za jednu finu šetnju sa vašom devojčicom.

2. Zajednički manikir i pedikir

Dok vam obema sređuju nokte ili frizuru, možete zajedno da čavrljate o svojim dogodovštinama. Na izgled opuštena atmosfera može biti dobra podloga i za ozbiljne teme.

3. Sportski dan

Odaberite sport koje obe volite – trčanje, vožnju rolera ili tenis možda, i uživajte u zajedničkom vremenu. Ćaskanje pre i posle igre je savršeno vreme za povezivanje.

Preporuka:   Kako da čarape budu bele kao sneg! Trik za izbeljivanje čarapa.

4. Zajednička kupovina

Devojčice (i žene) vole šoping. Kada je vaša devojčica mala sigurno ćete ići zajedno, ali nastavite i kada malo poraste. U tinejdžerskom uzrastu će to biti dobra prilika da vidite kako se vaša devojčica odnosi prema svom telu. Zajedno probajte stvari, radite na svom i njenom stilu itd.

5. Zajedničko kuvanje

Izbacite sve muškarce iz kuće i napravite kuvarski spektakl zajedno. Radite ovo od kada je devojčica mala. Uz mešanje sastojaka, kuvanje, pečenje i mnogo čišćenja na kraju, imaćete vremena da se ispričate i ismejete zajedno a krajnji rezultat će biti divna gozba za sve ukućane. Ovo se trenuci koji se pamte.

6. Veče za devojke

Sredite se obe i izađite zajedno na večeru u neki adekvatan restoran za obe. Pozovite i drugarice pa se stvarno zabavite i zbližite kroz „ženske priče“. Devojčice vole da slušaju mamine priče iz mladosti. Pričajte im kako je bilo kada ste vi bili u njihovim godinama.

Preporuka:   Kako sprečiti mamurluk?

7. Zajednički odlazak u muzej

Odvedite vašu ćerku u muzej. Tako ćete biti sigurni da radite nešto dobro i za njeno obrazovanje i opštu kulturu a imaćete i priliku da pričate o raznim stvarima. Posle ovakvog izlaska ćete se sigurno osećati odlično!

8. Zajedničko kupovanje

Zajedničko putovanje, makar i na vikend, će biti nešto što će vas posebno zbližiti a i što ćete uvek pamtiti. Za prvo putovanje nije bitan uzrast vaše ćerke, to samo zavisi od vas, ali nemojte izgubiti ovu naviku kada ona poraste.

9. Gledajte zvezde uveče ili pozdravite sunce ujutru

Neka vam bude ritual da, ponekad, uveče pred spavanje zajedno gledate kroz prozor, poželite mesecu i zvezdama laku noć i ispričate jedna drugoj o svom danu. Uz ćebence i čašu mleka uživajte u pogledu na nebo. Slično možete raditi i ujutru, pozdravit Sunce zajedno, na primer. Vrlo je verovatno da ćete u ovim trenucima voditi vrlo važne i iskrene razgovore.

Preporuka:   Super Način Za Farbanje Uskršnjih Jaja!

mama-i-cerka-kvalitetno-vreme

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker