Ad:

Kako iskoristiti aluminijumsku foliju za neke druge kućne potrebe

Pin It
Alu folija

Mnogi od nas aluminijumsku foliju koriste da bi zapakovali hranu, međutim, folija može biti višestruko korisna u domu.

Alu-folija vam može biti od velike pomoći u domaćinstvu, Foto: profimedia

Foliju možete iskoristiti na mnogo različitih mesta i načina. Ona vam može biti od pomoći i u kupatilu, ali i pri oštrenju makaza.

Skinite rđu s tuša i slavine

Od aluminijumske folije napravite kugli njom dobro izribajte područje na kojem se nakupila rđa.

Oštrač za makaze

Makaze možete naoštriti tako što ćete veliki list folije presaviti šest puta, a potom je nekoliko puta zaseći makazama. Probajte, makaze će odmah biti oštrije.

Nema elektriciteta

Nervira vas kada vam se „naelektriše“ odeća u mašini za sušenje. Rešite to takoš što ćete pre nego što otpočnete proces sušenja u mašinu ubaciti lopticu folije veličine šake. Istu lopticu možete koristiti više puta.

Preporuka:   Kako podmladiti organizam - Prirodni eliksir mladosti

Zagrejte sobu

Kada je hladna zima, ma koliko radijatori grejali vama je u stanu hladno jer spoljni zid izvlači toplotu. Uzmite šper ploču i obmotajte je folijom. Ploču postavite potom između radijatora i zida i tako sačuvajte toplotu unutar prostorije.

Spasite posuđe

Ukoliko vam se dogodilo da ste „zaboravili“ na pleh u rerni ili tiganj te vam je hrana zagorela i ostavila na dnu podeblji crni sloj, nema razloga za brigu. Nalijte posudu deteržentom i toplom vodom i ostavite da ostoji kako bi zagoreli deo omekšao, potom od folije napravite kuglicu i time izribajte posudu. Istu taktiku možete primeniti i na rešetki za roštilj.

Dok odvikavate bebu od pelena

Preporuka:   Prirodni lekovi protiv ujeda komaraca

Roditelji koji svoju decu odvikavaju od pelena znaju da beba tada zna da „pusti u krevet“. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite nepropusnu zaštitnu navlaku, dušek obmotajte folijom i preko toga stavite dva dušečna čaršava. Dušek će ostati suv.

Idealna za presipanje

Treba da prespete tečnost a ne možete da pronađete lepak? Deblji sloj folije savijte u fišek i obmotajte selotejpom i problem rešen.nja boje neće doći do oštećenja vrata ili namještaja.

Pomoć kod krečenja

Foliju tokom krečenja koristite da zaštitite kvake i ručke na ormanima.

 

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako ukloniti smrad iz patika? Sapun - saznajte za šta se sve koristi

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker