Ad:

Kako napraviti najukusnije prženice? SPREMANJE PRŽENICA! (Video)

Pin It
Prženice kako se prave, recept za prženice

Saznajte recept za domaće prženice! Brza priprema prženica od preteklog bajatog hleba, olakšaće vam posao oko pripreme doručka.

Prženice su tradicionalna domaća hrana, a za pripremu je potreban stari hleda, star oko dan-dva, ili više dana, zatim 2-3 jaja, malo mleka, malo soli i ulja, i pribor za rad i pripremanje prženica, recimo dublji tiganj, viljuška, dublji tanjir i jedna činija za prihvatanje prženica, a može to biti i tanjir u kome ste umutili jaja i mleko, ako ste sve potrošili smesu.

Prženice, sastojci

Postupak pripreme prženica:

  1. Izrezati hleba na normalne kriške, da ne budu debele, ali ni pretanke.

Prženice od starog hleba

  1. U dubljem tanjiru ili nekoj sličnoj posudi sipati malo mleka i polomiti 2-3 jaja. Zatim viljuškom ili mutilicom sjediniti jaja sa mlekom i malo posoliti.
Preporuka:   Najbrža šampita, recept sa slikom

Prženice od jaja i mleka

  1. U dublji tiganj sipati ulje da se zagreje, da zacvrči. Potreban je dublji tiganj kako nebi okolo prskalo ulje pa da sebi pravite dodatan posao oko čišćenja.
  2. Uvaljajte krišku po krišku sa obe strane u jaje sa mlekom i odmah prebacivati u vruće ulje. Dovoljno je samo uroniti jednu i drugu stranu kriške hleba, jer ako se duže drži onda će hleba upiti previše od smese i neće se lepo ispržiti.

Prženice od starog hleba i jaja

  1. Peći svaku krišku od 10 do 15 sekundi pa okretati, a u zavisnosti od jačine vatre – toplote ulja, treba pre ili možda i kasnije okretati prženice. Bolje je okrenuti i 2 – 3 puta nego pregoreti, zato što na većoj temperaturi brzo pocrne.
Preporuka:   Piroške sa sirom - recept sa slikom

prženice na ulju

Prženice prženje

  1. Iz tiganja prženice sklanjati na salvetu ili i dve salvete postaviti na tanjir, kako bi deblji papir bio, i kako bi se što više ulja iz prženica upilo u maramice, ili ubrus papir.

Ukusne domaće prženice recept

Prženice je najukusnije služiti sa sirom ili džemom, a ukusne su ako se jedu i sa medom, jogurtom, pavlakom, kiselim mlekom, slatko, ili nečim trećim, što vam padne napamet.

Prženice kako se prave, recept za prženice

Možete ih pripremati za doručak ili večeru, priprema je brza i jednostavna!

Snimak kako se prave prženice:

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Upletena slaninica za sendvič - dekorativna slaninica za decu i goste!

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker