Ad:

Kako očistiti i održavati wc šolju

Pin It

Prljavština, rdja, bakterije ili neprijatan miris su samo neke od  stvari sa kojima se svakodnevno srećemo kada je u pitanju wc šolja. Sve to se može rešiti uz pomoć koka-kole, sirćeta, pucketave folije (za vodokotlić), plavog kamena, laka za nokte. U sledećem tekstu možete pročitati kako da lako očistite wc šolju i da je održite čistom i urednom. Čišćenje wc šolje

Što se tiče samog čišćenja wc šolje možete se poslužiti sledećim trikovima.

Hidrogen peroksid je, recimo, odličan za dezinfekciju. Samo u WC šolju uspite pola šolje hidrogen peroksida, ostavite da deluje pola sata (pazite na provetravanje) i onda povucite vodu. Možda zvuči neverovatno ali za čišćenje možete koristiti i koka kolu.

Uspite u šolju 350 ml ovog soka (posebno ispod rubova) i ostavite da deluje sat vremena. Kiselina iz kole će “pojesti” mrlje. Posle samo malo oribajte šolju četkom i povucite vodu. Ako vam je pak wc šolja začepljena potrebno je samo da stavite šerpu vode da proključa i da je onda , dok je još vruća uspete u wc šolju. Ovaj postupak bi trebalo da brzo odčepi vašu wc šolju.
Naslage kamenca i ostale prljavštine na WC šolji su mrske mnogim domaćicama. I za to postoji jednostavn trik. Natopite komade toalet papira sirćetom, pa te komadiće stavite direktno na mrlju od kamenca. Ostavite da stoji preko noći. Sledeći dan samo povucite vodu i vodene mrlje će nestati.
 
Vodokotlić

Preporuka:   Kako napraviti prirodni antibiotik

Protiv kondenzacije u vodokotliću pomoći vam može pucketava folija (koja se koristi za pakovanje osetljivih predmeta). Potrebno je da unutrašnjost vodokotlića obložite ovom folijom. Prvo morate da zavrnete ventil za dotok vode u vodokotlić, pustite vodu da ga ispraznite, pa onda kada ga malo posušite, pričvrstite foliju.

Rdja

Ako se rđa uhvatila na WC šolji možete je nežno sastrugati plavim kamenom. Samo neka vam i kamen i šolja budu mokri i nežno trljajte mesta zahvaćena rđom ujednačenim pokretima da ne biste oštetili porecelan.

Ušteda vode
 
Ukoliko želite da uštedite  vodu krenite od wc šolje.

Nije potrebno da puštate onoliku količinu vode svaki put kada povučete vodokotlić. Da biste smanjili količinu i uštedeli može vam pomoći plastična flaša. PVC bocu od 1 ili 1,5 litre napunite vodom, začepite, pa stavite sa strane u vodokotlić  (u slobodni ugao). Pričvrstite gornji deo flaše žicom da ne bi došlo do pomeranja u vodokotliću i to je to. Svakim povlačenjem vode ušedećete 1 ili 1,5 litru vode (u zavisnosti koju ste flašu izabrali).

Preporuka:   Bojenje jaja vodenom parom - farbanje vodenom parom - najjeftinije bojenje jaja!
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker