Ad:

Kako očistiti sunđer

Pin It

Kuhinjski sunđeri zaista su najbolje sredstvo za čišćenje u kući. Problem nastaje što u malim šupljinama od kojih se sunđeri sastoje mogu da se nastane bakterije pa sunđer postaje izvor zagađenja.

Srećom postoji način za lako čišćenje i održavanje sundjera. 

Prvo, vrlo jednastavan način je da se operu u mašini za sudove. Ovo je vrlo jednostavna metoda ako imate mašinu za sudove, ako je pak nemate možete uraditi sledeće:

Sipajte malo tople vode u činiju, zatim stavite malo deterdženta za sudove u vodu i ovoj mešavini dodajte malo sirćeta. Ovim rastvorom dobro isperite sundjer da se stvori pena, zatim ga isperite u hladnoj vodi dok se sva pena ne ispere iz sundjera, a zatim ga osušite na sobnoj temperaturi.

Preporuka:   Uklanjanje stresa i glavobolje akopresurom za samo 30-60 sekundi!

Ukoliko sundjer koristite u kupatilu onda vam je za njegovo čišćenje potrebno sredstvo za izbeljivanje od koga napravimo rastvor i samo nekoliko sekundi potopimo sundjer u pripremljeni rastvor, zatim ga izvadimo, blago iscedimo i stavimo na papirni ubrus pa u mikrotalasnu dva minuta na najjaču snagu. Vodite računa kada vadite sundjer iz mikrotalasne da se ne opečete, najbolje da jednostavno otvorite mikrotalasnu i sačekate da se sundjer dobro ohladi.

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako izbeliti jaja? Izbeljivanje jaja za lepše farbanje!

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker