Ad:

Kako od partnera dobiti sve što se poželi? Saznajte trikove

Pin It

Nedostatak komunikacije glavni je krivac za brojne svađe i prekide u vezama i brakovima. Nakon dugog radnog dana i stotinu objavljenih sitnica teško je koncentrisati se na nežni i obazriv govor prema partneru. Stručnjaci savetuju da se u svakodnevnom odnošenju poslužite ovim trikovima.

Muškarci reaguju na iskrenost

1. Molim i hvala
Možda zvuči staromodno, ali reči molim i hvala otvaraju većinu vrata u jezičnoj komunikaciji. Niko ne voli kada mu neko naređuje, pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti – npr. iznošenjem đubreta – bolje prolaze kad su formulisane na ljubazan način i bez frustriranih tonova, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Partner će bolje reagovati na vašu molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame. Muškarci reaguju na dodir, otkriva bračni savetnik Toni Coleman iz Virdžinije. Dodatan uspeh postići ćete ako mu se zahvalite nakon svake obavljene aktivnosti.
  – Muškarci reaguju na iskrenost, jasno objašnjavanje želja i rečenice koje započinju s molim, a završavaju se sa hvala.
 
2. Pokažite svojim primerom
Žene imaju veliki problem sa aljkavošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre peškire, a po površinama prazne boce i komadiće hrane. Umesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savetuju da svojoj snažnijoj polovini pokažete šta želite od njega.
 – Muškarci vole da obavljaju zadatke i ispunjavaju unapred zacrtane ciljeve – tvrdi njujorški psihijatar Džonatan Alpert. Pomirite se da vi i vaš dragi imate drugačije estetske vrednosti i da je nešto vama svinjac, a njemu prihvatljivo. Priđite neurednoj površini i odgovarajućim sredstvom za čišćenje pokažite mu šta vi obično radite  sa mrvicama od hleba ili mrljama od soseva.
 
3. Iskreno priznajte svoje želje
Ne pretpostavljajte da je muškarcima jasno zašto tražite da nose kese  ili pomeraju kauč s jedne na drugu stranu. Naprotiv, objasnite im da su to aktivnosti koje zahtevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate.
Stručnjaci savetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac potom ostvariti tu želju iz saosećanja. Suzdržite se od glume kako vam je teško da nositi težak teret, umesto toga budite iskreni, pa će i vaš muškarac reagovati na pravilan način.
 
4. Nagradite dobro ponašanje
Posle uspešnog obavljanja nekog zadatka, nagradite supruga nečime u čemu ćete oboje uživati – na primer filmom na televiziji ili večerom, predlaže dr. Alpert, i dodaje, „vriedne muškarce i dobre očeve većina žena smatra seksi, pa u nagodbu možete da uključite i aktivnosti u spavaćoj sobi.
Neka vas ne obeshrabri činjenica što vi verovatno niste nagrađeni za čišćenje, pranje i kuvanje koje obavljate svakog dana. Ipak, imajte na umu da je vama u interesu da živite sa kooperativnim partnerom, i da ponekad morate da posegnete za nekakvim trikom da biste dobili ono što želite.
Preporuka:   Zeka od salvete - dekoracija za Uskrs

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker