Ad:

Kako pravilno i najbrže opeglati stvari?

Pin It
Kako peglati

Prvo peglajte stvari koje se ispravljaju na najnižoj temperaturi, a na kraju one koje traže vrelu peglu.

Koji kućni posao vam je najmrskiji? Većina osoba, kao „iz topa“ odgovara – peglanje. Ipak, postoje načini da ovu zamornu obavezu odradite mnogo brže i lakše.

Najvažnije je da veš pravilno operete i osušite. Ako to uradite, dovoljno je samo nekoliko poteza peglom. Kada odeću izvadite iz mašine, dobro je istresite i okačite da se suši, ali pazite da se ne presuši. Majice i košulje stavite na vešalice, ne na žicu. Ako je veš potpuno suv, nekoliko sati pre peglanja ga poprskajte mlakom vodom, urolajte u plastičnu kesu i ostavite da odstoji. Prvo peglajte stvari koje se ispravljaju na najnižoj temperaturi, a na kraju one koje traže vrelu peglu. Belu, pamučnu i lanenu odeću, kao i onu svetlih boja, ispravljajte „s lica“, a tamnu i finu (od svile, čipke, somota, pliša) okrenite na naličje da ne izbledi. Štof obavezno peglajte preko vlažne krpe, da ne dobije sjaj.

Preporuka:   Saveti za kupovinu novogodišnje jelke

Najzamornije je peglati košulje i bluze, a to ćete najbrže uraditi ako krenete od kragne, zatim pređete na rukave počev od manžetni. Potom ispravite prednji deo, pa leđa, a porub s dugmićima peglajte s naličja. Ako pantalone želite da izravnate „na ivicu“, krenite od gornjeg dela, preklopite nogavice po dužini i izravnajte ih. Podignite gornju nogavicu i ispeglajte donju, a zatim preko nje spustite gornju, pa ispravite i nju. Pantalone okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Naravno, ko može da priušti, uvek je dobar potez kupovina kvalitetne mašine za sušenje i peglanje veša.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker