Ad:

Kako produžiti vek trajanja mašine? Koristiti Limontus umesto Kalgona!

Pin It
Limontus - limunska kiselina - umesto Kalgona

Dešava li se i vama da vam uvek nedostane novca kada trebate kupiti nešto što na prvi pogled i nije tako neophodno? Sredstva za čišćenje i održavanje veš mašine su najčešće veoma skupa, pa kupovinu ovih sredstava uvek ostavljamo za neki drugi put. Iako tako rizikujemo stvaranje naslaga kamenca na grejačima veš mašine. U tekstu koji sledi ćete saznati kako da sami napravite domaći Kalgonit, sredstvo za skidanje kamenca iz veš mašine od kuhinjskih namirnica, a njime ćete produžiti vek trajanja svoje mašine, izbeći ćete česte kvarove i skupe popravke veš mašine.

Tajni sastojak za domaći Kalgonit jeste Limunska kiselina koja se prodaje pod imenom Limontus ili Limuntus.

Preporuka:   Kako napraviti mirisno sredstvo za čišćenje

Čišćenje veš mašine limontusom umesto kalgona

Potrebno je da jednu punu čašu limontusa, tj. limunske kiseline, sipate u bubanj veš mašine. Naravno, podrazumeva se da mašina bude prazna, bez veša i bez deterdženta ili omekšivača.

Zatim ćete mašinu uključiti na maksimalnih 90 stepeni (kao kad perete beli veš) i ostaviti da odradi ceo ciklus pranja predviđen programom.

Ovaj postupak je neophodno uredno ponavljati na svaka 3 meseca. Na ovaj način sa sigurnošću eliminišete stvaranje kamenca na grejačima veš mašine. Samim tim, kada nema kamenca na grejačima oni brže zagreju vodu u mašini pa se na ovaj način smanjuje i potrošnja struje a produžava „životni vek“ grejača jer se brže isključuju – manje rade punom snagom.

Preporuka:   Dekupaž tehnika - farbanje jaja

Soda bikarbona za čišćenje veš mašine

Preporuka je i da pri pranju veša u deterdžent obavezno sipate i jednu kašičicu sode bikarbone. Na taj način takođe produžavate vek trajanja mašine a veš će biti blistaviji i sjajniji, bolje opran. Pročitajte detaljnije članak o korišćenju sode bikarbone za čišćenje veš mašine.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker