Ad:

Kako se boriti protiv bora?

Pin It

Bore su sastavni deo našeg života i starenja. Da li one baš moraju da ocrtavaju naše godine ili ih  možemo vešto izbeći pogledajte u sledećem tekstu. Za većinu saveta ste verovatno već čuli ali hajde da ih sve ponovimo i zapamtimo.

Voda

Najmanje osam čaša dnevno vode morate piti da biste sprečili zadržavanje toksina u organizmu koji osim zdravstvenih problema utiču i na oticanje i stvaranje umornog izgleda kože. Ako telo nije hidrirano i koža će brže stariti.

Antioksidansi

Svo bobičasto voće malina, ribizla, borovnica, snažni su antioksidanti koji su zaduženi za borbu sa slobodnim radikalima.  Slobodni radikali podstiču starenje kože na taj način što uništavaju prirodni kolagen usled čega dolazi do stvaranja bora. Osim voća i povrće, naročito sirovo sigurni je izvor antioksidanata.

Preporuka:   Kako napraviti masku za lice od krastavca i jogurta, meda i aloa vere - tri recepta

Rešite se poroka

Pušenje, alkohol i izlaganje suncu su tri osnovna “poroka” koje biste trebali ukinuti. Ako ne možete u potpunosti da ih se rešite, onda barem umanjite njihovo “konzumiranje”. Naočare za Sunce velikog okvira su obavezna zaštita kako za vrele letnje dane, tako i za snežne zimske.

Hidriranje kože

Koža je organ koji pamti, tako da sve što joj pružimo u mladosti vratiće nam u zrelijim godinama. Ovo je jedno od najvažnijih pravila sa kojim se počinje još u mladosti, da stare dane ne bismo dočekale naborane. Koliko hidriranja je dovoljno? Granica ne postoji – za večno mlado lice vlaga je najvažniji kozmetički preparat.

Preporuka:   Evo kako se ZAUVEK rešiti mitisera

Retinol

Kreme na bazi retinola pravi su hit u svetu, a zahvaljujući najnovijim otkrićima, sada su još efikasnije u otklanjanju bora i zatezanju kože. Retinol uklanja mrtve ćelije površinskog sloja epiderma, pomaže stvaranje novih i mladih ćelija, a ima i antirid dejstvo na dublje slojeve kože.

Botox

Ovo je, naravno, krajnje rešenje. Kada ništa ne pomaže malo estetskih zahvata nikada nije na odmet. Ipak, razmislite na vreme – postoji li drugi način?

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Maska za negu kože oko očiju - smanjuje podočnjake i osvežava

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker