Ad:

Kako se najlakše osloboditi procvetalih krajeva kose

Pin It
Procvetala kosa

IMATE PROCVETALE KRAJEVE: Uradite Ovo i rešite ih se očas posla!

Rascvetali krajevi vlasi kao i vlas koje se na krajevima kida su znak da su se krajevi isušili kao i da kosi fali hidratacija.

Do ovakvog rezulatata dolazi zbog prekomernog maltretiranja kose ili ako je kosa sama po sebi suva, tanka i neotporna.

Ukoliko je kosa nefarbana i hemijski nije tretirana (što ne znači direktno da nije maltretirana – agresivno feniranje, češljanje kose čupanjem, preterano izlaganje suncu i vetru dovodi do velikog oštećenja), a postoji ovakav problem onda je vrlo verovatno prirodno sklona isušivanju (uglavnom kovrdžave kose).

Tada ne postoji trajno rešenje za suve krajeve, već se kao kratkotrajno rešenje koriste maske i nega kose koja hidrira vlas, a kao polutrajno rešenje šišanje kose i punjenje kose keratinom koji popunjava šupljine i hidrira.

Preporuka:   Kako da ispravim kosu bez peglanja i feniranja?
foto: profimedia

Prečesto pranje kose šamponima koji su na bazi uobičajenih deterdženata takođe isušuje vlas pa time i krajeve kose.

Za farbanu i hemijski tretiranu kosu kojoj su ispucali krajevi (a koje nije sklona ka isušivanju i nije maltretirana kako je iznad navedeno) se pretpostavlja da je oštećenje načinjeno preterano agresivnim preparatima i tretmanima. Agresivni preparati i tretiranje kose van njenih mogućnosti dovode do lošeg stanja kose i ispucalih krajeva.

 

Preparati lošijeg kvaliteta su agresivniji prema kosi i što je vlas slabija sve je teže očuvati joj kvalitet. Pri upotrebi ovakvih proizvoda – za slabiju kosu pre se opredelite da je ređe tretirate i ređe kupujete šampone i maske ali da pri tom sve bude boljeg kvaliteta.

Preporuka:   Prelepa frizura upletanjem kose na najprostiji način!

Tretmani bojenja i menjanja teksture koji su pre ambiciozni i pre česti za dati kvalitet vlasi veoma lako ruše balans između želja i mogućnosti kose- najkvalitetniji preparati i kozmetika vam neće sačuvati kosu ako je željena promena takva da kvalitet kose to ne podržava- u ovome treba da vam pomogne vaš frizer.

Bilo da je kosa hemijski tretirana ili ne česta upotreba vrućih aparata, agresivno češljanje i feniranje, prečesto pranje, neredovno šišanje kose i odsustvo nege mogu vrlo lako da dovedu do ispucalih krajeva.

Kurir.rs/SuperŽena/Foto: Profimedia

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   PRIRODNI ŠAMPON: Dva meseca ne pere kosu šamponom, primenjuje metodu koju je našla na internetu, a pozitivni rezultati su je šokirali!

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker