Ad:

Kako se osloboditi glavobolje

Pin It

Naučnici sa Univerziteta Džon Hopkins su u svojim istraživanjima otkrili da ukoliko se smanji unos soli za 3g dnevno mogu se smanjiti glavobolje za oko 30%. A provereno deluje, samo se trebate pridržavati saveta koje navodimo u nastavku.

Učesnicima u eksperimentu je prvo davano 9g soli dnevno da unesu u svoj organizam, pa je zatim dnevna doza unosa soli smanjena na šest grama soli dnevno,  što je doprinelo do smanjenja glavobolja za oko 30%. Na kraju eksperimenta je dnevna doza unosa soli u organizam smanjena na samo 3g soli dnevno, što je doprinelo dodatnom smanjenju glavobolja.

Pretpostavlja se da manji unos soli u organizam, tj. natrijuma, dovodi do snižavanja krvnog pritiska, što je direktno povezano sa umanjenjem glavobolja, s obzirom da su one najčešće uzrokovane visokim krvnim pritiskom.

Preporuka:   Svakog jutra popiti toplu vodu sa limunom, rešenje za mnoge zdravstvene probleme!

Hipertenzija tj. visok krvni pritisak drastično povećava rizik od raznih oboljenja i situacija: od moždanog udara, od srčanog udara, od bolesti bubrega, od osteoporoze, a čak i od nekih vrsta karcinoma. Iz nabrojanih razloga je dobro smanjiti dnevni soli u organizam koji utiče na smanjenje krvnog pritiska, a posredno i na smanjenje rizika od nabrojanih bolesti.

Najčešće je razlog prekomernog unosa soli dosoljavanje hrane iz tanjira.  Treba izbeći i dimljenu i usoljenu hranu, mesne prerađevine, grickalice, itd, sve namirnice koje sadrže dodatak soli.

Glavobolja je često uzrokovana i promenom vremena, nedostatakom sna, umorom ili emotivnim stresom. Takođe i preteran unos alkohola u organizam i preskakanje ili neredovni obroci utiču na glavobolje, pa bi trebalo da eliminišete koliko god možete navedene uzroke glavobolje.

Preporuka:   Uklanjanje stresa i glavobolje akopresurom za samo 30-60 sekundi!
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker