Ad:

Kako se peče kesten u rerni?

Pin It
Pečenje kestena

Kako da savršeno ispečete kestenje u rerni? Kestenje volimo u svim oblicima, pečene, kuvane, kao pire, čak i kao desert. Ali, ništa ne može da zameni opojni miris pečenog kestenja, koji nas uvek mame svojim mirisom na ulicama. 

Pogledajte kako da sami savršeno ispečete kestenje u rerni.

Pečenje kestenja nije velika filozofija. Možete sami da pripremite ukusno kestenje u svojoj rerni. Ne treba vam specijalna posuda, tj. tepsija sa rupicama, jer možete da koristite staru, veliku tepsiju.

Za početak vam treba sveže kestenje i oštar nož, da bi napravili rezove na sredini svakog kestena. Onda postavite kestenje u loncu za kuvanje, stavite malo vode i soli. Stavite ih na vatru dok voda ne provri. Zatim uklonite kestenje iz posude, prenesite u tepsiju i stavite ih u zagrejanu rernu na 220 stepeni.

Preporuka:   Kako napraviti američke palačinke

Pecite kestenje 15 minuta. Pečeni kesten pokrijte krpom ili ih stavite u plastičnu kesu. Potrebno je ostaviti kestenje da odstoji desetak minuta kako bi se lakše ljuštilo.

Uživajte u kestenju i ne zaboravite da je kesten veoma zdrav, jer sadrži puno vitamina A i C i većinu vitamina B kompleksa. Pored toga, bogat je kalcijumom, gvožđem i fosforom koji su potrebni našem organizmu.

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Stari recept za medenjake sa medom

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker