Ad:

Kako se pravilno jede med- da li med moramo jesti drvenom kašičicom

Pin It

U našem narodu vlada verovanje da se med mora jest samo i isključivo drvenom kašikom. Da li u ovoj tvrdnji ima istine pogledajte u sledećem tekstu.Argumentacije kao što su: med treba jesti drvenom kašikom zato što tako treba, rekla mi moja baba i slično, podsećaju na onu priču s majmunima i bananom. Ukratko, priča ilustruje kako ljudsko društvo nastavlja da radi istu stvar iznova i iznova zato što se “tako oduvek radilo”, a da se niko ne zapita zašto.

Metalna kašičica je napravljena od inertnog materijala, tj. napravljena je tako da prilikom normalne upotrebe ne stupa ni u kakve hemijske reakcije sa hranom. Pored toga, mašine za vrcanje meda su metalne. Kante za med su metalne. Prilikom analitičke kontrole, med se uglavnom odmerava metalnom kašičicom, sonda za uzorkovanje je, takođe, metalna.

Preporuka:   Kako očistiti pločice u kupatilu? Efikasni načini čišćenja pločica.

Šta je pravi odgovor?

Istina je da med možemo jesti drvenom, plastičnom ili metalnom kašikom. Možemo ga nategnuti direktno iz tegle ili staviti glavu u košnicu. Med neće izgubiti svoja svojstva.

Med je jako dobra namirnica i pogotovo je korisna u periodima kada vladaju grip i prehlada. Kao što naš narod kaže: bitno je da kašika upadne u med, a koja kašika je u pitanju – to je potpuno nebitno.

 

 

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako očistiti rernu bez hemikalija

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker