Ad:

Kora od banane kao lek i sredstvo za negu…

Pin It
Kora od babane
Pogledajte spisak top 7 načina upotrebe koje pruža i više nikada nećete baciti koru nakon pojedene banane

Banane su jedna od najtraženijih tropskih voćki. Sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu, kombiniovane s vlaknima.

Daju trenutnu hranjivu količinu energije – istraživanja su pokazala da konzumacija samo dve banane dnevno osigurava energiju dovoljnu za 90-minutni naporan rad. Nije, dakle, čudo što vodeći svetski atletičari bananu smatraju voćem br. 1!

Međutim, kora banane nije ništa manje bitna od samog ploda!
Pogledajte spisak top 7 načina upotrebe koje pruža i više nikada nećete baciti koru nakon pojedene banane!

Sisanje kore od banane

1. Izbeljivanje zuba – Želite lepe bele zube – iskoristite koru od banane. Trljajte zube njenom unutrašnjom površinu svaki dan tokom 2 nedelje i ubrzo ćete videti rezultate.

Kora od banane kao hanzaplast

2. Uklanjanje bradavica sa kože – Imate problem sa stalnim pojavljivanjem bradavica na koži. Ovaj problem se može rešiti uz pomoć kore banane. Osim što će ih ukloniti sprečiće i njihovo ponovno pojavljivanje. Stavite komad kore banane preko bradavice, pričvrstite hanzaplastom ili flasterom i ostavite da deluje prkeo noći. Ponavljajte proces do potpunog uklanjanja bradavice.

Kora od banane za umorno celo
Preporuka:   Jutarnja kafa i kolačići uništavaju vašu vitku liniju!

3. Tretman protiv akni i bora – Generalno za negu kože je odlična kora od banane. Odlična je i za umanjenje bora i fleka sa lica. Sadrži antioksidante i anti-aging svojstva, hidrira i hrani kožu i konačno pospešuje njenu elastičnost i gipkost. Jednostavno utrljajte koru banane u kožu lica, posebno na upaljena problematična mesta i ostavite da odstoji pola sata.

4. Lečenje psorijaze – Kora banane ne može u potpunosti da izleči ovu kožnu bolest, ali može da umiri njene simptome – svrab i crvenilo i ubrza njeno izlečenje. Utljajte je na obolelo mesto i ostavite da deluje 10ak minuta.

5. Analgetik – Kora banane je odlična i kao analgetik. Ukoliko imate bolna mesta na telu nežno utrljajte koru banane na obolelo mesto i ostavite da odstoji 15ak minuta. Ubrzo ćete osetiti olakšanje.

 
Kora od banane kao lek

 

Preporuka:   Soda bikarbona - hrana, lek, kućno sredstvo za mnoge upotrebe!

6. Umirenje ujeda insekata – Ukoliko imate ujed insekta na telu koji vas nepodnošljlivo svrbi, umesto što ćete se češati i napraviti samo još veći problem, probajte da umirite mesto tako što ćete utrljati koru od banane.

7. Čišćenje – Kora banane je sa unutrašnje strane masna i bogata hranljivim hidrirajućim svojstvima pa je zato odlična i za čišćenje kože obuće, nameštaja, ali i srebrnog nakita.

Kora od banane ciscenje cipela
Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Najčešće greške u flertovanju!

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker