Ad:

Kućni test za kandidu uz pomoć čaše vode

Pin It

Test sa pljuvačkom za kandidu se može izvesti kući, a pokazatelj je ozbiljne sumnje da u organizmu postoji prevelika količina gljivice kandide. Njime se određuje – ovo je test za nivo kandide u organizmu. Ukoliko se otkrije da postoji gljivica kandida u organizmu, trebalo bi odmah otići lekaru.

Vreme u koje se radi ovaj test je čim se ujutru probudite. Ovaj test je patentirao državni Centar za ispitivanje infekcije kandidom sa sedištem u Floridi.

Evo postupka merenja kandide u organizmu:

  • pre nego što uveče legnete napunite čašu vode i stavite je pored vas,
  • ujutru čim se probudite pljunite u čašu, ali nemojte skupljati pljuvačku, već odmah po otvaranju oka ono što se nalazi u ustima ispljunuti,
  • ostaviti čašu oko 15 minuta i posmatrati je šta se u njoj dešava, a zatim je uzeti i pogledati ka izvoru svetlosti kroz čašu.
Preporuka:   Detoksikacija organizma nakon prejedanja za 24 sata!

Ako u čaši vidite svoju pljuvačku kako pliva na površini vode, onda je sve u redu, sigurno nemate kandidu.

Međutim, ako vidite da se voda zamutila, u čaši se razvlače niti od pljuvačke od vrha ka dnu, ili je pljuvačka cela potonula sa tragovima niti, to je znak da u organizmu imate gljivicu kandidu i trebalo bi da uskoro posetite lekara kako bi otpočeli sa lečenjem.

Niti u čaši mogu da podsećaju na vlasi kose, zatim na noge pauka, pa i na meduzu. Drugi znak je veoma izraženo zamućena pljuvačka koja u vremenu od samo par minuta potone na dno čaše ili mutne mrljice na sredini čaše koje lagano tonu ili se skupljaju ispod pljuvačke na površini vode.

Preporuka:   Kako savršeno srediti obrve

Kućni test za određivanje kandide u organizmu

To što se vidi u čaši su kolonije gljivica koje se međusobno povezuju u niti.

Simptomi kandide
Simptomi prekomerne koncentracije gljivice kandide u organizmu su: stalne gljivične infekcije sa simptomima svrabeži, peckanja i pojačanog iscedka, probavni simptomi, npr. sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, dijareja, grčevi, konstipacija i žgaravica, kijanje, alergija, začepljenje nosa, hronično curenje iz nosne šupljine. Pored navedenog, to su još učečestali kašalj, bol u grlu, alergija na hranu, prehlada, astma, hroničan umor, simptomi kod nervnog sistema kao npr. anksioznost, iritabilnost, depresija, slaba koncentracija i slabo pamćenje i problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi praćeni svrabom. 

Uzroci kandide
Povećanoj koncentraciji kandide u organizmu pogoduje: lečenje sa antibioticima, oslabljeni imunološki sistem organizma, upotreba kontraceptivnih pilula ili hormonske terapije, ishrana koja obiluje rafiniranim šećerom, trudnoća i bolest dijabetesa.

Preporuka:   Kako najlakše ukloniti farbu za kosu sa kože?
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker