Ad:

Mafini u jajetu – Uskršnja jaja mafini

Pin It
mafini-u-jajetu-1

Uskrs je pravo vreme da svaka domaćica pokaže svoje kulinarsko umeće i da pripremi bogatu uskršnju trpezu. Ipak, ovo nije samo vreme kada se domaćica dokazuje svojim kulinarskim umećima, već je često u pitanju na koji način se hrana servira i dekoriše. Uskrs, koji nam simbolizuje sve lepote proleća, pruža zaista mnogo načina da iskoristimo boje i maštovitost. Uskršnja jaja mafini su jedan od onih divnih načina na koji možete iznenaditi svoje goste za trpezom, a problem da pojedete mnogo uskršnjih jaja više neće postojati.

Uskršnja jaja mafini – priprema mafina

Sve što vam je potrebno kako biste napravili ova kusna slatka jaja jeste recept koji inače koristite za pravljenje mafina. Ukoliko nemate neki dobar recept za smesu za mafine, pogledajte ovde: mafini recept. Da li će vaša uskršnja jaja mafini biti slatka ili slana, prepuštamo to vama. I na kraju, ovde se ne radi o samom receptu, već o načinu izrade. Pa da krenemo…

Preporuka:   Kako najbrže odmrznuti stakla na automobilu?

Uzmite sveža jaja (onoliko koliko imate modlica za mafine), napravite pažljivu rupicu u ljusci. Ovo možete pomoću otvarača vinskih flaša, ili pomoću iglice, na vama je da odaberete:

mafini-u-jajetu-2

Lagano, povećajte tu rupu, ali da ne bude prevelika, dovoljno je da bude veličine 0,5 cm:

mafini-u-jajetu-3

Pažljivo istresite sadržaj jajeta. Jaja naravno, nemojte bacati, iskoristićete ih u pripremi testa ili ih možete ostaviti za neku drugu priliku:

mafini-u-jajetu-4

Očišćena jaja potopite u vodu kako bi ste ih isprali od ostataka sadržine:

mafini-u-jajetu-5

U kalupiće za mafine postavite aluminijumsku foliju i stavite ljuske od jaja tako da stoje uspravno sa rupom gore. Pre nego što ih postavite sipajte nekoliko kapi ulja unutra i promućkajte kako bi se unutrašnjost jajeta namastila i kako bi se kasnije lakše gulilo. Uz pomoć poslastičarskog šprica sipajte smesu za mafine u svako jaje, vodeći računa da ga napunite do 1/3. Ukoliko ga prepunite, veoma lako se može desiti da prilikom pečenja jaje pukne jer će masa da naraste. Zatim, sve peći kao redovne mafine.

Preporuka:   Evo Šta Treba Uraditi Sa Jajetom Čuvarkućom

mafini-u-jajetu-6

Kada se mafini ispeku, ostavite da se sve ohladi, i pažljivo nožićem, okolo rupe na ljusci otklonite višak smese. Okrenite ih naopačke ukoliko želite da ih servirate da se ne vidi rupica, i poslužite svojim gostima. U punjenju možete kombinovati čokoladni i vanila fil, pa osim što će jaja biti slatka, izgledaće veoma primamljivo. Ovih uskršnjih jaja možete sigurno pojesti više od samo dva?

mafini-u-jajetu-7

 

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako se koriste interdentalne- medjuzubne četkice za zube

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker