Ad:

Ovo su osnovna pravila za šminkanje očiju

Pin It
Oči šminkanje

Ako volite da šminkate oči, ova pravila morate da znate!

Prvo i osnovno pravilo pri kupovini senke je da nikada ne kupujete onu koja je kao vaša boja očiju, jer će ih vizuelno „progutati“ umesto istaći.

Drugo pravilo je da obratite pažnju na komplementarne boje, odnosno boje koje se međusobno ističu. Na ovoj ilustraciji pronađite boju koja je slična boji vaših očiju a na drugoj strani kruga pronaći ćete onu komplementarnu koja najbolje pristaje vašim očima i u čijem opsegu bi bilo najbolje da birate nijansu svoje senke.

Treće pravilo bi bilo da su tamna plava i srebrna senka nepogrešiva kombinacija ukoliko ste i dalje nesigurne!

Četvrtim pravilom vam ukazujemo na to da ćete kombinovanjem tri nijanse postići najlepše rezultate – srednju nijansu nanesite od trepavica pa do kraja kapka, potom četkicom (ili prstom) umekšajte ivicu senke. Zatim nanesite tamniju olovku tik uz trepavice a onda i tamniju nijansu u prevoj iznad kapka – a onda i tu ivicu ublažite četkicom. Na kraju, svetla nijansa na sredini kapka i tik ispod obrva će svemu tome dati efekat svežine i „otvoriti“ oko. Pre nanošenja senke, na kapak nanesite podlogu. Kao podlogu možete iskoristiti korektor koji inače koristite.

Foto: Thinkstock 
Preporuka:   Evo saveta, kako se rešiti problema kada lice peče i boli od šminkanja

Plave oči

Smeđe i nijanse boje cigle najviše laskaju plavim očima! Takođe, dodatno ih ističe i smokey efekat – dakle tamni smeđi tonovi ili potpuno crna senka. Oni hrabriji se mogu poigrati čak i sa bojom ciklame. Napomenućemo i da su plave oči i crni ajlajner zaista najbolji prijatelji!

Zelene oči

Ljubičasta senka je verovatno „krojena“ prema zelenim očima. Pored ljubičaste, pokušajte ukombinovati i smeđe ili zlatne tonove, kao i nežnu boju breskve ukoliko želite neprimetniji i svedeniji make up.

Smeđe oči

Topli smeđi tonovi su definitivno najzahvalniji za kombinovanje – nežne roze i nijanse boje šampanjca, smeđe, tamno plave se odlično snalaze u kombinaciji sa njima. No i ovde imamo nekoliko pravila. Morate znati da svetli tonovi vitzuelno povećavaju vaše oči a tamne senke i olovke postižu sasvim suprotno. Poželjno je da pri jačoj šminki izbegavate crnu senku ili olovku, ona u tamijim plavim ili braon nijansama će postići mnogo bolji efekat. Ukoliko nanesete tamniju olovku duž celih kapaka, vizuelno ćete „zatvoriti“ oko, pa pokušajte da preskočite unutrašnje uglove očiju pri sledećem šminkanju! Za jednostavan make-up smeđih očiju je dovoljna pastelna nijansa senke i dva sloja maskare.

Preporuka:   Uklanjanje stresa i glavobolje akopresurom za samo 30-60 sekundi!
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker