Ad:

Prirodne boje za farbanje jaja, iz naše kuhinje!

Pin It
Ukrašavanje jaja prirodnim bojama

Ukrašavanje jaja može biti još veće uživanje ako boje napravite sami. Saznajte kako da sami, u svojoj kuhinji, napravite prirodne boje za farbanje jaja od sastojaka iz kuhinje.

Farbanje jaja predstavlja pravo zadovoljstvo i u njemu mogu učestvovati svi članovi porodice. Sigurni smo da ćete u krajnjem rezultatu i savršeno obojenim jajima više uživati ako ste i boje sami napravili.

Evo kako da dobijete jaja u pet boja na prirodan način

Osnovni način je isti za sve boje, sem sive. Sipajte 950 mililitara vode i 2 kašike sirćeta u šerpu srednje veličine. Kada voda provri, dodajte sastojke za prirodnu boju i ostavite da struji oko 30 minuta. Sačekajte da se boja ohladi pre nego što dodate već skuvana jaja.

Preporuka:   Kesica čaja za oslobađanje od iritacije, od mirisa, od glodara i štetočina itd.

Žuta

Provreloj boji dodajte 3 kašike kurkume, ali budite oprezni – kurkuma može obojiti i vaše prste. Zbog toga je bolje da nosite rukavice dok pravite ovu prirodnu boju. Skuvana jaja držite u ovoj boji oko pola sata.

Ružičasta

Vodi koja je provrela dodajte 4 šolje iseckane cvekle. Nakon pola sata strujenja, sklonite boju s ringle i sačekajte da se ohladi. Dodajte ohlađenoj boji skuvana jaja i ostavite ih na 30 minuta. Ne sekirajte se ako jaja u početku budu više braon nego ružičasta. Pravu nijansu jaja dobijaju tek kada se osuše.

Jaja od prirodnih boja

Plava

Dodajte provreloj vodi 3 šolje sitno iseckanog ljubičastog kupusa i ostavite da struji pola sata. Ostavite da se boja ohladi, pa u nju stavite skuvana jaja. Ako želite svetliju nijansu plave, neka jaja budu u vodi pola sata. Za jače nijanse, držite jaja u boji u frižideru preko noći.

Preporuka:   Uskršnje farbanje jaja sa gumicama

Narandžasta

U šerpu provrele vode stavite 4 šolje lukovine. Nakon pola sata strujenja, sklonite s ringle, pa kada se ohladi, boji dodajte jaja. Neka jaja stoje najmanje pola sata, a za jače nijanse i duže.

Srebrna

Pomešajte 4 šolje vode i 4 šolje zaleđenih borovnica. Kada mešavina dostigne sobnu temperaturu, procedite je. Proceđenoj boji dodajte jaja i čuvajte u frižideru preko noći.

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako se osloboditi bubašvaba zauvek. Provereno deluje.

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker