Ad:

PRIRODNI ŠAMPON: Dva meseca ne pere kosu šamponom, primenjuje metodu koju je našla na internetu, a pozitivni rezultati su je šokirali!

Pin It
Prirodni šampon za kosu

DRASTIČNE MERE – DVA MESECA NIJE OPRALA KOSU ŠAMPONOM: Na internetu je našla ovu metodu, a rezultati su je šokirali!

Vlasnica teretane Ema Tomson (28) dva meseca nije prala kosu, a nakon svog malog eksperimenta, tvrdi da više nikad neće koristiti šampon i regenerator.

Kako kaže godinama je koristila gomilu proizvoda za kosu pre nego što je u potpunosti odlučila da prestane da stavlja šampon kosu. Dva meseca kasnije, njena nekad slaba i beživotna kosa sad je gusta, lepršava i u odličnom stanju.

„Moja kosa je tanka i u isto je vreme bila masna i suva. Već mi je dosadilo da pokušavam da joj dam volumen“, rekla je bodibilderka.

foto: Profimedia

Metoda je nastala je na internetu među ženama koje su tražile alternativu šamponiranja kose. Prema tvrdnjama koje se mogu pročitati na forumima i u grupama na društvenim mrežama, prirodni sebum koji luči naše teme sam može održavati kosu čistom i zdravom, dok je šamponiranjem samo slabimo jer s nje skidamo sloj ulja.

Preporuka:   Balzam za brži rast kose iz vaše kuhinje

Kao zamjena za šampon nudi se pranje kose sodom bikarbonom, jabukovim sirćetom ili čistom vodom. Ema je odlučila da proba metodu nakon što je o njoj čitala na forumima ranije ove godine.

foto: Profimedia

„Planirala sam da to bude nedelju dana, ali osećam se odlično i ne vraćam se na šampone. Planiram da ostanem na ovoj metodi dugoročno i nikad neću prati kosu šamponom“, rekla je i dodala je da je mislila da će joj kosa biti užasna nakon vežbanja, ali s vodom je dovoljno učinkovito opere.

„Protrljam teme prstima i isperem kosu vodom, a kako nema šampona ne ispiru se ulja s kose. Shvatila sam da mi treba nešto protiv masnoće pa sam koristila sodu bikarbonu i rižino brašno. Shvatila sam da je brašno bolje pa ga koristim jednom nedeljno. Pomešam ga u pastu i umasiram u mokru kosu te isperem“, opisala je.

Preporuka:   Eko kako pripremiti domaću masku za gušću i bujniju kosu

Dodala je da je isprva bilo teško bez šampona jer joj se kosa jako mastila.

„Došlo bi mi da odem pod tuš i operem je šamponom, ali nakon tri sedmice primetila sam da se zaista promenila“, rekla je.

 

foto: Profimedia

Sad, nakon osam nedelja, uopšte nema osećaj da joj je kosa prljava, već tvrdi da joj kosa izgleda kao da ju je tretirala arganovim uljem.

„Uverila sam nekoliko svojih prijateljica da i one isprobaju ovu metodu, jedna od njih je imala tanku kosu poput mene i zaista ju je impresioniralo kako moja izgleda pa je odlučila da proba. Druga je mama dvoje dece pa ju je oduševilo koliko mi ovo vremena uštedi. Treba malo navikavanja, no nakon nekog vremena navikneš se. Očekuješ da će kosa biti prljava bez pranja, no zaista nije“, zaključila je.

Preporuka:   Frizure za prljavu kosu!

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker