Ad:

Puno razloga zašto treba izuvati cipele u kući!

Pin It
Obavezno izuvanje cipela

Ulazite u stan ili kuću i ne skidate cipele? Ovo će vas uveriti da nikada više ne uđete obuveni u svoj dom. Pa makar to bilo samo da se nešto ostavi, proveri, da se ugasi svetlo ili ode do toaleta. Evo razloga zbog kojih ne treba ulaziti sa cipelama na nogama u kuću. Dakle, izuvanje cipela u kući od sada smatrajte obaveznim!

Bakterije na obući

Na obući se unose u kuću mnoge bakterije. Naučna sudija Univerziteta u Arizoni dokazala je da se mnoge bakterije nalaze na obući. Otkriveno je da na obodu i na djonu cipela ima oko 420 000 bakterija, uključujući u to i bakteriju Ešerihiju koli, zatim bakterije koje izazivaju dijareju, onda plućne bakterije i bakterije izazivače meningitisa.

Preporuka:   Kako očistiti i održavati wc šolju

Otrovi sakupljeni na cipelama

U istraživanju sprovedenom od strane “Environmental Science & Technology” dokazano je da na cipelama se u kuću unose mnogi otrovi. Među njima se nalaze i neki veoma štetni pesticidi, a neka druga studija je pokazala da je 98% olovne prašine u kući, koja je izuzetno štetna, unosi se u kuću obućom.

Prljavština - cipelama ulazak u kuću

Prljavština – prašina i zemlja

Na obući se unosi i blato, prašina i prljavština. Zaključak je da će se više novca i vremena trošiti na čišćenje kuće. A i delovi nameštaja i tepiha će kraće izgledati novi i sjajni.

Buka – uznemiravanje ukućana

Ulaskom u kuću u cipelama se stvara mnogo više buke nego kada se ide bosom nogom. Izujte cipele i dozvolite svojim ukućanima da mirno odmaraju.

Preporuka:   Kako se našminkati - kako napraviti mačje oči

Za stopala je najzdravije dok su slobodna, van cipela

Prirodno je da na nogama nemamo cipele. Pa tu prirodu treba i ispoštovati, kad god je moguće treba biti bos. Osim ukoliko se ne radi o pomagalu beg kog se ne može.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker