Ad:

Razlozi za vežbanje napolju zimi

Pin It

Da bi se telo zagrejalo treba mu više energije, i obrnuto, više energije se izbacuje iz organizma ako je hladno napolju. Saznajte koje su prednosti od vežbanja napolju, po prohladnom zimskom vremenu.

Hladno vreme nas „ubeđuje“ da ostanemo u toplom domu, pokriveni ispod ćebeta, dok posmatramo televiziju ili gledamo neki dobar film. Ali ipak, zimsko vreme je idelano za vežbanje,  i to napolju. Pored volje sa sosbom morate poneti flašicu vode i da se obučete slojevito, ali ne baš preterano. Puno prednosti postoje od vežbanja napolju, bilo da trčite, šetate ili radite samo vežbe:

Sagorevanje viška kalorija: kako je napolju hladno telo mora da troši mnogo više energije da bi se zagrejalo, pa trčanje napolju dobro dođe da se potroši višak energije. Obavezno treba piti vodu da nebi dehidrirali ako se baš puno znojite.

Preporuka:   5 najzdravijih domaćih namirnica

Način da se ojača srce: zimska hladnoća sužava periferne krvne sudove i srce tada radi pod većim opterećenjem, što će predstavljati problem za one vežbače koji već imaju oboljenje. Ali, ukoliko ste zdravi, obavezno vežbajte napolju i srce će biti još snažnije, jer je svaki napor ustvari vežba za srce.

Sticanje vitamina D: Iako je napolju hladno, sunčevi zraci u vašem telu obezbeđuju vitamin D koji je neophodan za zdravu kosu, kožu i nokte. Ako je jako zimsko sunce stavite kremu sa zaštitnim faktorom i prepustite se sunčevim zracima dok vežbate.

Recept za sreću: Naučno je dokazano da su ljudi koji redovno vežbaju zadovoljniji od neaktivnih, a trening na prohladnom, zimskom, svežem vazduhu će vam ubrizgati dodatnu dozu optimizma. Pošto se telo više napreže kako bi održalo toplotu, u telu se luči se endorfin, hormon sreće, što će obezbediti dovoljnu količinu energije za čitav dan. A onda sutra ponovo na trening, kako bi sebi ubrizgali novu dozu endorfina za novi srećan dan.

Preporuka:   Namirnice koje štite od raka. 10 najboljih namernica protiv raka.
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker