Ad:

Recept koji leči mnogo bolesti! Pošto leči puno bolesti, trebalo bi pročitati ovaj recept…

Pin It

Pretragom interneta naišla sam na ovaj interesantan tekst o receptu za vino od borovnica. I odličila sam da objavim ovaj reept, recept iz starih travarskih knjiga, za koji se kaže da leči svaku bolest.

Borovnica vino

Baš zbog tvrdnje, da liječi sve, odlučili smo ga podijeliti sa vama, sa nadom da će nekome dobro doći i pomoći.

Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnica.

Lijek se primjenjuje prije svega kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, te kod drugih sličnih tegoba glave, zaboravnošću i lošim pamćenjem.

Pored gore spomenutih problema, lijek trebate oprobati i u slučaju ako imate probleme sa slabim srcem i krvnim žilama.

Preporuka:   Sok za sprečavanje prolećne alergije

Za ovu namjenu sličan napitak od borovnica spominje se i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696 godine. Ovdje se ni izbliza ne završava lista svih koristi ovog narodnog lijeka.

Ovo vino trebali bi ste probati kao rješenje za probleme kod svih akutnih i kroničnih oboljenja želuca i crijeva te protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Vino uspješno regulira probavnu floru te uništava i regulira razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Sok pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.

Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čovjeka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lijekom protiv svake bolesti. Svakako oprobajte i sami napraviti ovaj prirodni lijek, a da bi to uspjeli slijedite recept koji vam prenosimo.

Preporuka:   Predlog za doručak- turske pogačice

Za pravljenje ovog lijeka bit će vam potrebno: pola kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice), pola kilograma bobica smreke poznate i pod imenima borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča ili venja. Također će vam trebati 1 litra dobrog crnog domaćeg vina, pola litre jake domaće rakije, 3 žlice domaćeg meda i 3 žlice šećera.

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenku. Natočite vino da prekrije bobice. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promiješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana.

Nakon toga je spremna za upotrebu. Lijek se koristi tako što uzmete 4 jušne žlice ovoga vina ujutro i navečer. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja.

Preporuka:   Koje meso se nikako ne treba podgrejavati?

Vino se koristi 3 dana ujutro i navečer nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu.

Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker