Ad:

Saveti za pravilno slaganje posuđa u mašinu za sudove

Pin It

Ako verujete da je ređanje i pranje sudova u mašini za pranje sudova prosto, da tanjire treba samo nabacati na gomilu, mnogo ste se prevarili. Jer da bi se posuđe i escajg lepo oprali potrebno je poštovati pravila za slaganje sudova u mašinu za pranje.

Naučnici sa Univerziteta u Birmingemu su dokazali da nije svejedno kako se ređaju sudovi u mašinu. Oni su pronašli kako je idealno slaganje sudova kako bi se sudovi najbolje oprali, kako bi bili blistavo čisti, kako bi se šerpe i tanjiri sijali posle pranja u mašini za pranje.

Istražitelji su imali nameru da otkriju zašto je neko posuđe bilo idealno čisto a neko je na sebi sadržalo tragove masti i prljavštine. I posle puno istraživanja i ispitivanja su otkrili da je uzrok tome nepravilno ređanje posuđa u mašinu.

masina za sudove prljava

Nepravilno poređano posuđe u mašini za pranje sudova (sa kucom koja liže tanjire)

Istraživači su ustanovili da dok mašina radi, propeler se okreće i prska  sudove vodom kružnom putanjom, ali kako je posuđe raspoređeno pravougaono, iako su svi sudovi pokvašeni, sudovi nisu uvek svi podjednako oprani.

Preporuka:   Kako otkriti da li sam prava osoba za ljubav sa određenom osobom?

„Prskanje vode u mašini za pranje sudova je veoma haotično i bez pravila“, kazao je doktor Raul Peres-Mohedano, istraživač i autor studije koja je objavljena u časopisu Chemical Engineering Journal.

„Mlazovi vode dopiru samo do pojedinih tanjira, šolja i čaša. Ostatak će svakako biti mokar, ali ne i propisno opran“, napisao je doktor Peres-Mohedano.

Zato britanski naučnici savetuju korisnicima mašina za pranje sudova da posuđe ređaju kružno i da najprljavije sudove postave u sredinu gornjeg dela mašine, gde su mlazevi vode najizračeniji i najjači.

Osetljivo posuđe bi trebalo bliže zidovima mašine gde je kretanje i snaga vode najmanja, kako se krhko posuđe nebi polomilo pod snagom mlazeva vode.

Oni takođe navode, a što je mnogo bitno, da se mora izbegavati pretrpavanje sudo mašine jer se time onemogućava normalan tok vode i njeno dopiranje do svih delova mašine. Prekobrojni tanjiri i tacne prave „čepove“ u mašini koji blokiraju potreban protok vode.

pravilno slaganje sudova u masini za pranje sudova

Pravilno složeni sudovi u mašini za pranje posuđa

 

Preporuka:   Najorginalnije ideje za pakovanje poklona

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker