Ad:

Saveti kako ukloniti neprijatne mirise u kući, stanu…

Pin It
Mirisi u kući

Evo nekoliko saveta kako da vam dom uvek miriše.

Kuvanje je najčešći uzročnik neugodnih mirisa u stanu, a često nismo ni svesni da se uvukao u kuću.
Obično to shvatimo kada izađemo pa se vratimo ili još gore, to primete naši gosti.
Evo kako da se rešite neugodnih mirisa u kući.
 
U tiganju ili manjem loncu zagrejte vodu u koju ćete dodati limunov sok i mirisne biljke poput lavande ili metvice. Pustite da proključa neko vreme dok se prostorija ne ispuni mirisom. Možete staviti i neke druge biljke koje su vama drage i čiji miris volite.
 
Ovo je odličan trik koji možete da primenite pre nego što vam dođu gosti, jer ponekad se i nakon dužeg provetravanja mirisi još osjećaju, a primete ih oni koji tek uđu u prostor.
Zbog razne hrane i prljavog posuđa, u odvodu sudopera često se stvara neugodan miris. Za početak možete iscediti malo limunovog soka i ostaviti da deluje, a potom pustiti vruću vodu da teče kako bi se cevi isprale.
 
Drugi način je da dodate sirće i malo praška za pecivo. Sirće je prirodno sredstvo za otčepljenje odvoda. Umesto skupih proizvoda čiji miris nam čak može i naštetiti, u odvod ulijte emulziju od praška za pecivo i belog sirćeta. Kada to odstoji neko vreme, dobro isperite vrelom vodom. Probajte i kombinaciju sirćeta i krupne soli, a postupak je isti.
Preporuka:   Kako ukrasiti jaja sa zlatnom folijom - 2 najzanimljivija načina

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker