Ad:

Saveti za kupovinu novogodišnje jelke

Pin It
Kako odabrati jelku za novu godinu

Birajte pametno: Evo kako se kupuje najbolja novogodišnja jelka!

Za početak morate imati na umu samo dve stvari – gde ćete je postaviti i njene dimenzije

Novogodišnja jelka je uvek centralni ukras kuće za novogodišnje praznike, pa nije na odmet još jednom ponoviti kako se bira jelka koje će vas razveseliti, a ne frustrirati.

Za početak morate imati na umu samo dve stvari – gde ćete je postaviti i njene dimenzije.

Uvek je pametno sve pripremiti unapred, što znači izmeriti visinu i širinu mesta gde ćete staviti jelku. Naime, kad pogledate jelku pri kupovini, možda će vam se činiti manja i da će stati na mesto koje ste predvideli za nju, a to možda uopšte nije tako.

Preporuka:   Kako očisiti veš mašinu

Kad okitite jelku, stavite je baš na ovo mesto: Novac će dolaziti kao lud!

foto: Shutterstock

Kad ste zabeležili sve potrebne mere, vreme je za kupovinu. Tražite jelku približno odgovarajućih mera i odaberite onu koje vam se čini da će najljepše izgledati u vašem domu.

Ako imate veliki dnevni boravak (ili neku drugu sobu u koju ćete smestiti jelku), bolje je da izaberete veću jelku inače će se ona izgubiti u velikom prostoru. Ako odabirete veću, ipak nije dobro da bude previsoka– nezgodno je ako dotiče plafon jer, osim što ne izgleda lepo, neće vam stati ni ukras na vrh.

Ako, ipak imate manji prostor za jelku, ne morate očajavati. I malo novogodišnja jelka može biti vrlo efektna. Važno je da je uspravna i da su joj grane pravilno raspoređene. Osim toga, pazite da kuglice i ukrasi ne budu preveliki – i male kuglice mogu biti vrlo efektne ako odaberete neku posebnu boju ili sjaj koji će privući pažnju.

Preporuka:   Femina.rs magazin za žene - Dobrodošli

 

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker