Ad:

Sredstva za čišćenje iz vaše kuhinje

Pin It

Danas na tržištu možete naći bezbroj preparata za čišćenje kuće. Ali mnogi od njih sadrže jake hemikalije kojima izlažete članove svoje porodice i vaše ljubimce. U kuhinji možemo naći mnoge sastojke koji nam mogu poslužiti u pravljenju domaćih preparata za čišćenje koji su podjednako efikasni kao oni iz prodavnice a da su prittom potpuno bezbedni i jeftini.

Belo sirće

Belo sirće možemo korisiti kao moćni višenamenski čistač. Ovo je neverovatno sredstvo jer je bezbedno za upotrebu, prirodni dezinficijent, a lako je dostupno i jeftino. Jedini problem može predstavljati miris ali njega suzbijamo ako razblažimo sirće sa malo vode, mada miris svejedno brzo ispari. Sirćem možemo čistimo kvake, lajsne, kuhinju i kupatilo kao i svuda gde je potrebna dezinfekcija.

Preporuka:   Kora od banane kao lek i sredstvo za negu...

Citrusi

Ako vam je miris sirćeta nepodnošljiv možete napraviti rastvor od kore limuna, grejpfruta, pomarandže, pola čaše vode, pola sirćeta i kašike soli. Smesu stavite u teglu da odstoji nekoliko dana a zatim se procedi i stavi u bočicu sa raspršivačem ili se jednostavno vrati u čistu teglu i koristi po potrebi. Sredstvo je mirisno i odlično za čišćenje.

 

Krpa od mikrofibera

Koristi se za čišćenje svih ravnih i staklenih površina. Jednostavno blago nakvasimo krpu od mikrofibera i njome čistimo stakla i ravne površine. Možemo i napraviti rastvor od pola vode pola sirćeta i koristiti kao sredsvo za čišćenje.

 

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako iskoristiti aluminijumsku foliju za neke druge kućne potrebe

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker