Ad:

Sredstva za čišćenje iz vaše kuhinje

Pin It

Danas na tržištu možete naći bezbroj preparata za čišćenje kuće. Ali mnogi od njih sadrže jake hemikalije kojima izlažete članove svoje porodice i vaše ljubimce. U kuhinji možemo naći mnoge sastojke koji nam mogu poslužiti u pravljenju domaćih preparata za čišćenje koji su podjednako efikasni kao oni iz prodavnice a da su prittom potpuno bezbedni i jeftini.

Belo sirće

Belo sirće možemo korisiti kao moćni višenamenski čistač. Ovo je neverovatno sredstvo jer je bezbedno za upotrebu, prirodni dezinficijent, a lako je dostupno i jeftino. Jedini problem može predstavljati miris ali njega suzbijamo ako razblažimo sirće sa malo vode, mada miris svejedno brzo ispari. Sirćem možemo čistimo kvake, lajsne, kuhinju i kupatilo kao i svuda gde je potrebna dezinfekcija.

Preporuka:   Koju Farbu Za Farbanje Jaja Kupiti? Kako Odabrati Farbu Za Jaja?

Citrusi

Ako vam je miris sirćeta nepodnošljiv možete napraviti rastvor od kore limuna, grejpfruta, pomarandže, pola čaše vode, pola sirćeta i kašike soli. Smesu stavite u teglu da odstoji nekoliko dana a zatim se procedi i stavi u bočicu sa raspršivačem ili se jednostavno vrati u čistu teglu i koristi po potrebi. Sredstvo je mirisno i odlično za čišćenje.

 

Krpa od mikrofibera

Koristi se za čišćenje svih ravnih i staklenih površina. Jednostavno blago nakvasimo krpu od mikrofibera i njome čistimo stakla i ravne površine. Možemo i napraviti rastvor od pola vode pola sirćeta i koristiti kao sredsvo za čišćenje.

 

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako pravilno ići na slavu?

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker