Ad:

Super Način Za Farbanje Uskršnjih Jaja!

Pin It
Najlepša jaja za uskrs - super način farbanja jaja

Ideje za Uskrs – POKAŽITE KREATIVNOST: Ovo je fenomenalan način da ofarbate jaja za najveći HRIŠĆANSKI PRAZNIK!

Uskršnje farbanje jaja svake godine pomera granice kreativnosti. Ukoliko ste zagovornik tradicionalnog farbanja jaja u lukovini tada vas nove ideje neće zanimati.

Činjenica je da se neka jaja farbaju samo radi ukrasa a namena im nikada nije ni bila da budu pojedena.  Ako vam je stalo do izgleda a ne jestivosti jaja, tada slobodno isprobajte tzv. mramornu tehniku farbanja.

Odmah da napomenemo, jaja koja se dekorišu ovom tehnikom nisu jestiva i služe isključivo za ukras. Ovom tehnikom možete ofarbati par jaja, ili ona koja ćete odneti nekome za poklon.

Preporuka:   Kora od banane kao lek i sredstvo za negu...

Farbanje jaja lakom za nokte – mramorna tehnika – materijal

 

Za izradu ovih šarenih i zabavnih jaja, biće vam potrebno sledeće:

– plastična čaša
– voda

– skuvano jaje

– lakovi za nokte u raznim bojama

– salveta

– skidač laka

– gumene rukavice i salvete

 

Farbanje jaja lakom za nokte – mramorna tehnika – izrada

U plastičnu čašu sipajte vodu. Na površinu vode sipajte po nekoliko kapi lakova za nokte u željenim bojama. Uz pomoć čačkalice ili nekog štapića, lagano po površini izmešajte boje tako da dobijete zanimljivu šaru.

Prethodno skuvano jaje, lagano “provucite” kroz vodu tako da površinski sloj laka za nokte ostane zalepljen za jaje. Ukoliko iz prve ne uspete da pokrijete čitavu površinu jajeta, ostavite ga da se osuši, i proces ponovite na delu koji je ostao nepokriven. Posle ovog zahvata će vam prsti ostati zamazani, zato preporučujemo da nosite gumene rukavice. Ipak, ako nemate rukavice, trebaće vam aceton da očistite višak laka sa prstiju. Jaje ostavite da se osuši, i dobili ste divno ukrašeno jaje mramornom tehnikom.

Preporuka:   Ofarbana jaja - svila, voda i rezultat je fantastičan! (Video prikaz)

 

Thinkstock

Thinkstock

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker