Ad:

Tri namirnice iz kuhinje koje rešavaju problem hrkanja

Pin It
Sprečavanje hrkanja namirnicama

Hrkanje. Jedan od najneprijatnih problema koji može da apsolutno izludi sve ukućane. Iako farmaceutske kuće nude brojne proizvode „koji garantuju” rešavanje ove neugodnog problema, postoje i određebni prirodni sastojci koji su takođe delotvorni, ali ne koštaju gotovo ništa.

1. MASLINOVO ULJE
Čudesno ulje koje obiluje brojnim blagodetima, takođe uspešno rešava i problem hrkanja. Jednostavno sipajte čašu vode sobne temperature i dodajte jednu kašičicu meda i jednu kašičicu devičanskog maslinovog ulja.

 MASLINOVO ULJE

Za bolji efekat možete narendati malo svežeg korena đumbira. Pola sata pre odlaska na spavanje polako popijte ovu mešavinu.

 

2. NANA

NANA
Jedan od najukusnijih biljaka koja je poznata i kao odličan anestetik, ali i antiseptik. Osobama koje imaju problem s ahrkanjem savetuju se dve šolje čaja od nane dnevno. Najbolje bi bilo da jednu popijete neposredno pred spavanje.

Preporuka:   Kako ukloniti smrad iz patika? Sapun - saznajte za šta se sve koristi

Eterično ulje takođe je veoma delotvorno. Pre odlaska u krevet u čašu mlake vode dodajte par kapi eteričnog ulja mente (možete ga nabaviti u apoteci) i ispirajte grlo.

 

3. KARADAMOM

KARADAMOM
Ovaj fantastičan arapski začin interesantan je i zbog specifične arome, pa se zbog toga često koristi u kulinarstvu. Ipak, kardamom ima i sjajan uticaj na zdravlje, razređuje sluz i olakšava disanje. A upravo se zbog toga preporučuje osoabama koje hrču.

Izgrickajte kardamom pred spavanje, ili u čašu vode u koju ste dodali malo cimeta i meda dodajte i ½ kašičice ovog začina. Kardamom možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane.

Pin It

Čitajte još...

Preporuka:   Kako da stavljeni parfem duže traje?

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker