Ad:

Tufnasta jaja, kako ofarbati?

Pin It
Tačkasta jaja - farbanje jaja

Ideje za farbanje jaja: Tufne su uvek odlično rešenje – Do tufnica na jajima možete doći na dva načina.

Za početak vam je potrebno kuvano jaje, preporučuje se da bude belo, ali ni ovo naše obično neće ništa lošije ispasti.

Potrebna vam je i voda, sirće, boje za farbanje hrane tj. prehrambene boje, a za efekat tufni možete koristiti stikere, ili vosak.

STIKERI

Ajmo prvo da objasnimo kako to ide sa stikerima.

Dakle potrebni su vam okrugli stikeri koje klinci skupljaju i lepe po albumima, sveskama i sl.

Skuvajte jaje i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi zalepite stikere, na mestima na kojima želite tufne. Napunite činiju sa ¾ vode i kašikom sirća, i u istu činiju kapnite prehrambenu boju onoliko koliko želite da vam boja bude „jaka“.

Preporuka:   Kako spasiti hranu koja zagori?

Jaja sa stikerima jedno po jedno stavljajte u činiju, i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Kada ih izvadite iz činije, prebrišite ih papirom, i odmah skinite stikere. Ukoliko želite da jaje svetluca, premažite ga uljem.

VOSAK

Jedan od najstarijih načina bojenja jaja jeste pojenje voskom. Nekada se to radilo uz pomoć voska i takozvane pisaljke, a sada može i malenim rođendanskim svećicama.

Kuvano i ohlađeno jaje polako premažete voskom (možete koristiti rođendansku svećicu) na onim mestima na kojima želite da vam budu tufne. U činiji sa vodom i sirćetom, kapnite prehrambenu boju, stavite jaje da odstoji nekoliko minuta, i kada ga izvadite iz činije videćete tufne na onim mestima gde ste premazali vosak.

Preporuka:   Koliko je štetna priprema hrane u mikrotalasnoj pećnici?
Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker