Ad:

Zaštita ruku od hladnoće – Kako najbolje zaštititi ruke od hladnoće?

Pin It
Zaštita od hladnoće

Zaštitite ruke od hladnoće – Lomljivi nokti, suva, osetljiva i ispucala koža, pokazuju da niste dovoljno zaštitili ruke u zimskim mesecima.

I njima je, kao i licu neophodna dodatna pažnja, pre svega, zbog hladnoće, vetra, suvog vazduha u zagrejanim prostorima kao i njihove stalne izloženosti raznim nepovoljnim uslovima.

Kada izlazite napolje, obavezno nosite rukavice, a ruke redovno negujte hranljivom kremom koju uvek treba da nosite sa sobom. Nanosite je nekoliko puta dnevno, i to u dva sloja.

Ako vam je koža ruku suva i osetljiva, pre spavanja ih namažite sa nekoliko kapi glicerina i limunovog soka koji lekovito deluju na kožu, a zatim nanesite hranljivu kremu sa nevenom.

Ruke perite glicerinskim sapunom, nikako vrućom vodom, jer uklanja prirodni masni sloj sa kože, i nosite zaštitne rukavice kada perete sudove.

Preporuka:   Kako ukloniti žute nokte?

Masku za negu ruku možete da napravite i sami kod kuće od jojobinog, kokosovog ili bademovog ulja, limuna, mleka i meda, prirodnih sastojaka koji hrane i hidriraju kožu, čineći je nežnom i mekom, a ujedno jačaju i nokte.

Pin It

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker